Γενί Σαφάκ (X)

Η Γενί Σαφάκ, μία φιλοκυβερνητική εφημερίδα, καλεί τους πολίτες να μποϊκοτάρουν ισραηλινά προϊόντα ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό. Σε ένα άρθρο με τίτλο «Μπορούμε να πολεμήσουμε τον Σιωνισμό κατά τη διάρκεια των καθημερινών μας αγορών!», η εφημερίδα δημοσιεύει μία εκτενή λίστα με γνωστά καταναλωτικά και γεωργικά προϊόντα, καθώς και εταιρείες τεχνολογίας που έχουν σχέση με το Ισραήλ.

Το μηνύμα της διαμαρτυρίας είναι σαφές: το μποϊκοτάζ πέρα από οικονομική κίνηση, αποτελεί και μία ηχηρή δήλωση κατά των πολιτικών του Ισραήλ. Η εφημερίδα τονίζει πως με το μποϊκοτάζ στα ισραηλινά προϊόντα, οι πολίτες μπορούν να στείλουν σημαντικά μηνύματα ενάντια στη βία και τη σφαγή στην Παλαιστίνη.

«Το μποϊκοτάζ των ισραηλινών επώνυμων προϊόντων, που πωλούνται στις αγορές, είναι μία πολύ αποτελεσματική μέθοδος στον αγώνα κατά του δολοφόνου Ισραήλ και των υποστηρικτών του. Επιλέγοντας να μποϊκοτάρουμε τα σιωνιστικά προϊόντα και τις υπηρεσίες κατά τις καθημερινές μας αγορές, μπορούμε να ενισχύσουμε την αντίσταση απέναντι στις επιθέσεις στην Παλαιστίνη», υπογραμμίζει η Γενί Σαφάκ, αναφερόμενη στον κατάλογο που έχει ετοιμάσει η Παλαιστινιακή Πρωτοβουλία, ο οποίος περιλαμβάνει ποτά, τρόφιμα, καλλυντικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, καθώς και προϊόντα καθαρισμού και βρεφικά είδη.

Πηγή: ethnos.gr