Γερμανία

Ο δήμαρχος της πόλης Plettenberg, η οποία βρίσκεται κοντά στο Ντίσελντορφ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ανακοίνωσε την απαγόρευση των αγκαθωτών φυτών από τα δημόσια κτίρια. Η απόφαση ακολούθησε έναν τραυματισμό ενός άνδρα, ο οποίος χρειάστηκε ιατρική βοήθεια μετά από ατύχημα με κάκτο σε σχολείο της περιοχής.

Το τοπικό συμβούλιο επεσήμανε ότι «ο τραυματισμός στο χέρι του ενήλικου άνδρα θα μπορούσε εύκολα να έχει προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπο ενός παιδιού». Έτσι, η απόφαση για την απομάκρυνση των φυτών έγινε επείγουσα.

Ο δήμαρχος Ούλριχ Σούλτε ενημέρωσε με επιστολή τους τοπικούς κρατικούς υπαλλήλους ότι όλοι οι κάκτοι (Cactaceae) πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από τα δημοτικά κτίρια. «Η απαγόρευση γίνεται επειδή τα φυτά αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς», σημείωσε, προσθέτοντας ότι, παρόλο που η εντολή μπορεί να φαίνεται «περιπετειώδης» ή «γελοία» σε μερικούς, έχει σοβαρό υπόβαθρο που σχετίζεται με την υγεία όλων, ειδικά των παιδιών.

Η απαγόρευση των κάκτων θα ισχύει όχι μόνο στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και σε όλους τους δημόσιους χώρους της πόλης.

Πηγή: ethnos.gr