Πλημμύρες στην Αθήνα/EUROKINISSI

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την έγκριση 40 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Συνοχής για τις προετοιμασίες της Αθήνας απέναντι στις συνέπειες πιθανών καταστροφικών πλημμύρων. Σκοπός των κονδυλίων είναι η βελτίωση 4,83 χιλιομέτρων του υδάτινου ρέματος της Εσχατιάς, που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο πλημμυρών για την τοπική κοινότητα, καθώς διασχίζει πυκνοκατοικημένες περιοχές, με πολλά κτίρια κοντά στις όχθες του.

Η Ελίζα Φερέιρα, επίτροπος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ότι «τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται πιο έντονα και πιο συχνά». Με αυτό το έργο, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, οι κάτοικοι της Αθήνας θα απολαμβάνουν καλύτερη προστασία από τις μελλοντικές πλημμύρες, διασφαλίζοντας ότι οι οικίες και οι επιχειρήσεις τους είναι επαρκώς θωρακισμένες. Αυτή η πρωτοβουλία θα συνδράμει την Αθήνα στο να γίνει πιο ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Για την ενίσχυση των προσπαθειών, έχουν ήδη επενδυθεί 69 εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικούς πόρους για να υποστηριχθούν μηχανισμοί αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή, προσφέροντας προστασία σε πάνω από 300.000 κατοίκους από πλημμυρικά φαινόμενα.

Πηγή: ethnos.gr