Ο μικρός Μιχαήλ – Σπυρίδων, το μωρό που κατεγράφη ως «ασθενής 0» του κοροναϊού στη Φθιώτιδα, βαφτίστηκε το Σάββατο από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Lamiareport.gr, το μωρό, που όταν διαγνώστηκε θετικό στον κοροναϊό ήταν μόλις 4 μηνών, χαίρει άκρας υγείας, με αποτέλεσμα το Σάββατο η οικογένειά του να τελέσει τη βάφτισή του στον Ναό Αγίας Παρασκευής Σπερχειάδας.

Θέλοντας να μεταφέρει το μήνυμα αισιοδοξίας που πηγάζει από τη νίκη αυτού του μικρού παιδιού από την επικίνδυνη ασθένεια, ο Ποιμενάρχης της Φθιώτικης Εκκλησίας από την πρώτη στιγμή προσευχήθηκε και στη συνέχεια αγκάλιασε και ευλόγησε το συγκεκριμένο παιδί και την οικογένειά του ζητώντας να είναι αυτός που θα τελέσει το ιερό μυστήριο με το οποίο θα εισέρχοταν στο σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Πηγή εικόνας: LamiaReport.gr

Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, να είναι αυτός που θα τελέσει τον γάμο του είτε στην ίδια εκκλησία ή όπου αλλού θελήσει στη Φθιώτιδα.

Με πατρικά λόγια ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για τον νεοφώτιστο Μιχαήλ – Σπυρίδωνα, «το σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας», όπως τον χαρακτήρισε, σημειώνοντας ότι «η χάρις του Θεού, νικά, ενεργεί, βοηθά, σκεπάζει και χαριτώνει».

Του χάρισε δε, συμβολικά, μια όμορφη κορνίζα η οποία θα γεμίσει με φωτογραφία της βάφτισής του. Την εικόνα του Μητροπολίτη με τον Μιχαήλ – Σπυρίδωνα, ανέλαβε να την προσφέρει το LamiaReport, καθώς από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε ανθρώπινα δίπλα στην οικογένεια από τη Σπερχειάδα που δοκιμάστηκε πολύ σκληρά, αλλά με πολύ πίστη και θέληση κατάφερε να σταθεί στα πόδια της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr