Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα των θυμάτων του κοροναϊού, καθώς μέσα λίγες ώρες τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους. Ένας 79χρονος κατέληξε το πρωί στη Θεσσαλονίκη και μια υπερήλικη στον Ευαγγελισμό, καθώς και ένας 80χρονος στο ΑΧΕΠΑ. Ο τελευταίος αποτελεί το 20 θύμα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Οι δομές προβληματίζουν ιδιαίτερα τους ειδικούς και για το λόγο αυτό γίνονται εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, αλλά και μαζικά τεστ.

Προβληματισμός για τις κλειστές δομές

Μετά τη δομή στο Βύρωνα σε καραντίνα και η δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα. Μια γυναίκα διαγνώστηκε θετική, ενώ μια εβδομάδα πριν είχε νοσήσει και ένας άντρας.

Με την Αττική να είναι στο κόκκινο, Ηράκλειο και Λέσβος απασχολούν τις υγειονομικές αρχές καθώς τα κρούσματα αυξάνονται. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε 3 μέρες 32 κρούσματα εντοπίστηκαν στο νησί, όπου βρίσκονται σε ισχύ περιοριστικά μέτρα.

Οι νέοι μεταφέρουν τον ιό στους μεγαλύτερους

Όσο οι μέρες περνούν στις εκθέσεις του ΕΟΔΥ αποτυπώνεται η ηλικιακή μετατόπιση των κρουσμάτων. Οι μολύνσεις σε άτομα άνω των 40 ετών αυξάνονται, γεγονός που σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στη μετάδοση του ιού από τους νέους προς τους μεγαλύτερους.

Δυσοίωνες προβλέψεις για το εμβόλιο στην Ευρώπη

Στο μεταξύ, κι ενώ το εμβόλιο φαίνεται να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, τόνισε ότι η γηραιά ήπειρος ίσως χρειαστεί να ζήσει με την πανδημία, χωρίς εμβόλιο για το επόμενο διάστημα. Οι εξάρσεις θα αντιμετωπίζονται με τοπικά lock down.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGΑ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr