«Βρισκόμαστε εκεί που είχαμε πει από την αρχή του καλοκαιριού. Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου περιμέναμε όλοι ότι θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα. Ήταν αδύνατον να θωρακίσουμε τη χώρα μας έναντι των τουριστών. Τα περισσότερα από τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί, τα άτομα είναι ασυμπτωματικά.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί συνήθως οι ασυμπτωματικοί έχουν και μικρότερο ιικό φορτίο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν και οι ντόπιοι, οι οποίοι θεωρούν ότι ο κοροναϊός έχει φύγει για αυτό και συνωστίζονται, στα πανηγύρια, στους χορούς. Πρέπει και εμείς οι ίδιοι να είμαστε πιο προσεκτικοί», σημείωσε η κ. Κοτανίδου.

«Το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τα κρούσματα δεν μπορώ να το ξέρω. Ελπίζω όμως ότι όταν ανοίξει η σύνδεσή μας με Αγγλία και Σουηδία, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο ελεγχόμενα. Είχαμε τη δυνατότητα να σταματήσουμε την εισροή τουριστών από τη Σερβία», συνέχισε η ίδια.

«Η εισαγωγή στα νοσοκομεία είναι σε χαμηλά επίπεδα ακόμα, και μας κρατάει σε εγρήγορση. Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε βαριά περιστατικά», κατέληξε η κ. Κοτανίδου.

Πηγή: in.gr