Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από την πανδημία κοροναϊού. Οι ημερήσιες εισαγωγές ξεπερνούν τις 400 και τους 500 οι διασωληνωμένοι.

Ο διπλασιασμός των εισαγωγών την τελευταία εβδομάδα ξύπνησε μνήμες Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς η πληρότητα στις ΜΕΘ covid ξεπέρασε το 60%. Στην Αττική, αντίστοιχα, τα διαθέσιμα κρεβάτια σήμερα το μεσημέρι ήταν μόλις 13.

Η εφημερία που ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί βρήκε το Αττικό νοσοκομείο με 79 νέες εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό. Οι δύο από αυτούς οδηγήθηκαν απευθείας στην εντατική.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μετά τα μεμονωμένα περιστατικά θρόμβωσης σε άτομα που είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, συνεδρίασε και ανακοίνωσε:

«Σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τεκμηρίωση ότι τα επεισόδια αυτά σχετίζονται αιτιολογικά με τον εμβολιασμό».

Έτσι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά. Όπως εκτιμάται, 1,3 εκατομμύρια πολίτες στη χώρα μας έχουν ήδη αναπτύξει ανοσία.

Οι αρχές εκτιμούν, ότι το 70% έως 80% του πληθυσμού θα έχει αναπτύξει ανοσία μέχρι τον Αύγουστο.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr