Την παράταση της μείωσης κατά 40% των ενοικίων επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης και του λιανικού εμπορίου, που πλήττονται λόγω και της δραματικής πτώσης της τουριστικής κίνησης, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η παράταση στη μείωση των μισθωμάτων που αιτούνται οι επιχειρήσεις θα είναι τρίμηνη και θα έχει ισχύ για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο  από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο και ίσως έως και Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά τον τζίρο των καταστημάτων εστίασης και των καταλυμάτων το πρώτο τρίμηνο το 2020, αυτός έπεσε -17,1% στα καταλύματα και -10,3% στην εστίαση. Τον Απρίλιο, η μείωση του τζίρου για τα καταλύματα ανήλθε σε -91,9% και στην εστίαση σε -73,5%.

Διαβάστε επίσης:  Τη μείωση ενοικίων σε καφέ – εστιατόρια για άλλους τρεις μήνες εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, θα δοθεί παράταση στη διάρκεια του μειωμένου ενοικίου, ενώ με επιστολή τους στην κυβέρνηση έχουν ζητήσει αυτή να ισχύσει μέχρι τέλος του έτους.

Η κατάσταση στην αγορά είναι πάρα πολύ δύσκολη ιδιαίτερα στην εστίαση με μείωση 60-70%. Τεράστιο πρόβλημα υπάρχει και στους τουριστικούς προορισμούς όπου καταστήματα εστίασης δεν έχουν ανοίξει καν.

Ακόμη από το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται, ότι η μείωση ενοικίου έχει επεκταθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, των μεταφορών και του πολιτισμού.

Πηγή: in.gr