Πτώση παρουσιάζεται και σήμερα στον αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα, που είναι πάνω από 10.000. Ωστόσο, ο αριθμός δεν είναι ενδεικτικός καθώς τις Κυριακές οι μολύνσεις κοροναϊού που καταγράφονται είναι πάντα πιο λίγες γιατί διενεργούνται λιγότερα τεστ. Την ίδια στιγμή παρατηρείται σταθεροποίηση αλλά σε υψηλά επίπεδα των σκληρών δεικτών.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 10,853 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Για ακόμα μια μέρα, η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί… από κοντά, τη στιγμή που αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία.

Η Αττική καταγράφει τετραψήφιο αριθμό μολύνσεων, με 2994 κρούσματα, ενώ και η Θεσσαλονίκη ακολουθεί για ακόμα μια μέρα σε τετραψήφιο αριθμό, 1269 δηλαδή.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή των κρουσμάτων

Γεωγραφική διασπορά:

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Πηγή: in.gr