Πρώτη εργάσιμη μέρα σήμερα για τους Αθηναίους που ουσιαστικά κλήθηκαν να βάλουν τη μάσκα με το που βγήκαν από το σπίτι τους και να την βγάλουν μόνο επιστρέφοντας.

Οι περισσότεροι το τήρησαν λέγοντας ότι εδώ που έχουμε φτάσει, το μέτρο ήταν μονόδρομος. Πολλοί φορούσαν μάσκα ακόμη κι όταν έπιναν τον καφέ τους παρά το ότι δεν είναι υποχρεωτικό ενώ δεκάδες πολίτες έσπευσαν και σήμερα να κάνουν το γρήγορο τεστ στο Περιστέρι εκεί όπου βρέθηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Για την Ελένη Λάμπρου μητέρα δυο παιδιών στο δημοτικό ήταν η πρώτη εργάσιμη μέρα με μάσκα παντού. Με μάσκα για να συνοδεύσει τα παιδιά της στο σχολείο, με μάσκα για να πάει στη δουλειά. Ως υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ η μάσκα για εκείνη, έχει γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια…

«Εφόσον είναι για το καλό μας το συνήθισα. Με νοιάζει να προστατεύω την οικογένεια μου τα παιδιά μου και όλους τους άλλους» λέει στην κάμερα του MEGA.

Η πρώτη σκέψη των πολιτών σήμερα βγαίνοντας από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά ήταν να μην ξεχαστούν και να βάλουν μάσκα, για το καλό όλων όπως λένε.

«Για την ασφάλεια μας θα πρέπει να το τηρήσουμε κάνω υπομονή και περιμένω να τελειώσει όλο αυτό».

Τρέχουν για τα τεστ

Οι πολίτες της Αττικής έσπευσαν σήμερα στο Περιστέρι όπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν γρήγορα τεστ. Οι ουρές που σχηματίστηκαν… ατελείωτες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στο περιστέρι πειθαρχεί στη χρήση μάσκας παντού. Είναι όπως λένε το μέτρο που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια πάλι πίσω στην κανονικότητα.

Αν και δεν είναι είναι υποχρεωτικό, όταν κάποιος βρίσκεται καθιστός σε καφετέρια, η Δέσποινα Κουμαραδιού φοράει μάσκα.

«Είναι δική μου ατομική ευθύνη παρ’ όλο που είμαι με τη μητέρα μου φοράει και εκείνη μάσκα και εγώ θεωρώ ότι είναι το σωστό και πρέπει να το εφαρμόσουμε όλοι» λέει στο MEGA.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση μάσκας θα έχει άμεσο αποτέλεσμα στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και στη μείωση των κρουσμάτων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr