Η Νότια Κορέα θα χαλαρώσει προσωρινά τα μέτρα περιορισμού στην περιοχή της Σεούλ, καθώς μειώθηκαν οι μολύνσεις από τον κοροναϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές.

Τα μέτρα, που είχαν ενισχυθεί τον περασμένο μήνα σε αυτήν την περιοχή, όπου κατοικεί το 50% των 52 εκατομμυρίων πολιτών της Νότιας Κορέας, θα χαλαρώσουν από αύριο και για δύο εβδομάδες, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Τσουνγκ Σίε-κιουν.

Η Νότια Κορέα είχε θέσει υπό έλεγχο την επιδημία της Covid-19 στην πρώτη φάση, με τη βοήθεια αποτελεσματικών μεθόδων ιχνηλάτησης και εντοπισμού των κρουσμάτων.

Στη συνέχεια όμως εμφανίστηκαν πολλές νέες εστίες, αναζωπυρώνοντας το φόβο ενός δεύτερου κύματος.

Από αύριο, Δευτέρα, τα μπαρ θα ξαναρχίσουν να λειτουργούν κανονικά (μέχρι τώρα οι πελάτες μπορούσαν μόνο να πάρουν το ποτό τους και να φύγουν), τα εστιατόρια και τα ζαχαροπλαστεία θα επανέλθουν στο κανονικό τους ωράριο και οι αθλητικοί χώροι θα ξανανοίξουν.

Κλειστά θα παραμείνουν, ωστόσο, τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ καραόκε, ενώ εξακολουθούν να απαγορεύονται οι συναθροίσεις.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονταν καθημερινά 30-40 κρούσματα, όμως σήμερα ανακοινώθηκαν περισσότερα από 120 μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Ο πρωθυπουργός της χώρας έχει ήδη προαναγγείλει ότι πιο αυστηρά μέτρα θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια της αργίας του Τσουσεόκ (της γιορτής του θερισμού), που διαρκεί από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, και ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Στη γιορτή αυτήν εκατομμύρια Κορεάτες ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα, για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr