Ακόμα 2.460 κρούσματα κοροναϊού καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης.

Ο συνολικός απολογισμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στους 352.560.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων φορέων που κατέληξαν εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση αυξήθηκε κατά 32 σε 41.586.

Ανησυχία στη Βρετανία για την αύξηση κρουσμάτων

Νωρίτερα, τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς στο Μπόλτον της Αγγλίας, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ο βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Όπως είπε, στην περιοχή καταγράφονται πλέον 120 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Ως εκ τούτου, οι παμπ και τα εστιατόρια στο Μπόλτον θα επιτρέπεται να πωλούν τρόφιμα μόνο σε πακέτο για κατανάλωση εκτός καταστήματος και θα πρέπει να κλείνουν μεταξύ 10 το βράδυ και 5 το πρωί.

Επίσης, η ισχύουσα οδηγία που αναφέρει ότι απαγορεύεται η συναναστροφή με άτομα άλλων νοικοκυριών θα γίνει νομικά δεσμευτική.

Επιπλέον, θα περιοριστεί ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούν να επισκέπτονται συγγενείς σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Νωρίτερα η διευθύντρια του προγράμματος ιχνηλάτησης επαφών επιβεβαιωμένων φορέων του κοροναϊού Σάρα-Τζέιν Μαρς είχε απολογηθεί προς πολίτες που δεν μπορούν να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ αυτή την περίοδο.

Όπως είπε, αυτό οφείλεται στο ότι πολλά διαθέσιμα εργαστήρια έχουν φτάσει σε σημείο κορεσμού λόγω του μεγάλου αριθμού των τεστ που έχουν λάβει προς ανάλυση.

Ο κ. Χάνκοκ είπε ότι το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί σε περίπου δύο εβδομάδες.

Αναφερόμενος στη γενικότερη αύξηση των κρουσμάτων, που το προηγούμενο 48ωρο πλησίασαν τις 6.000 σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι ανησυχεί μεν, αλλά τόνισε ότι μια δεύτερη έξαρση του ιού δεν είναι αναπότρεπτη.

Ο αρχίατρος για την Αγγλία καθηγητής Κρις Γουίτι, την ίδια ώρα, κάλεσε ιδιαίτερα τους νέους ηλικίας 17-29, από τους οποίους προκύπτει κυρίως η αύξηση των κρουσμάτων, να τηρούν τους κανόνες κοινωνικών αποστάσεων.

Ο κ. Χάνκοκ αποκάλυψε δε ότι έχει αρχίσει να βλέπει «αξιόπιστα» στοιχεία περί δεύτερης προσβολής του ίδιου ασθενούς από τον κοροναϊό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr