Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Από την Τρίτη τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν με πληρότητα που δεν θα ξεπερνά το 65%, ενώ από αύριο κυκλοφορούν περίπου 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ για να ενισχύσουν το στόλο.

Πάντως οι επιβάτες ανησυχούν για το πώς θα ελέγχεται ότι τηρείται πράγματι η προβλεπόμενη πληρότητα, καθώς έως τώρα ο συνωστισμός ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις κάθε λογική.

Εικόνες συνωστισμού σαν κι αυτές που επικρατούσαν τις προηγούμενες ημέρες σε λεωφορεία στο κέντρο της Αθήνας, προκαλούν πονοκέφαλο στις Αρχές.

Οι επιβάτες, δεν μπορούν ούτε να μπουν, ούτε όμως να βγουν από το λεωφορείο, ενώ κάποιοι από αυτούς τραβούν βίντεο με το κινητό τους.

«Θέλουν να κατέβουν και κοίτα τι κάνουν ρε φίλε»

«Δεν μπορεί το κράτος να ζητάει από τους πολίτες να είναι υπεύθυνοι και να είναι ευθύνη όλων μας όλο αυτό που ζούμε, χωρίς το κράτος να λαμβάνει τα μέτρα που πρέπει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Τι αλλάζει από την Τρίτη

Από την Τρίτη τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν με πληρότητα που δεν θα ξεπερνάει το 65%, ωστόσο πολλοί επιβάτες είναι καχύποπτοι ως προς την τήρηση του μέτρου.

Πάντως από αύριο, Δευτέρα, θα κυκλοφορούν περίπου 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ περισσότερα στους δρόμους της Αθήνας, ενώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα προστεθούν ακόμα 100 στο δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Όλα αυτά θα ενισχύσουν 60 περιφερειακές γραμμές.

«Κούρσα» για ένα άτομο

Τα περιοριστικά μέτρα ήδη έχουν ψαλιδίσει το εισόδημα των οδηγών ταξί. «Από το πρωί δουλεύω να τι έχω βγάλει», λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σταθόπουλος, που δουλεύει 24 χρόνια ταξί και όπως λέει η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη.

Τα πράγματα μάλιστα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο, προειδοποιεί, λόγω των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβερνηση.

Οι οδηγοί των ταξί διαμαρτύρονται και τονίζουν πως την περίοδο του κοροναϊού έχει πέσει ο τζίρος κατά 70% με 80%, ενώ λένε πως τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης ουσιαστικά θα βάλουν ταφόπλακα στον κλάδο.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να εφαρμοστούν από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και οι έλεγχοι για την εφαρμογή τους θα είναι αυστηροί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr