Ακόμη δύο μέλη του προσωπικού της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τα οποία βρίσκονταν στην Τάλσα (Οκλαχόμα), όπου εργάστηκαν ενόψει της εκδήλωσης του δισεκατομμυριούχου το Σάββατο, διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της ομάδας του χθες Δευτέρα.

Αλλοι έξι εργαζόμενοι

Το Σάββατο, μερικές ώρες πριν την εκδήλωση αυτή – την πρώτη στην οποία εμφανίστηκε πάνω στη σκηνή ο ένοικος του Λευκού Οίκου από τον Μάρτιο -, η ομάδα του είχε ανακοινώσει πως έξι εργαζόμενοι που την οργάνωναν διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό.

Σύμφωνα με τον Τιμ Μέρτο, εκπρόσωπο της εκστρατείας του Τραμπ, «αυτά τα μέλη του προσωπικού ήταν παρόντα στην εκδήλωση, αλλά φόραγαν μάσκες καθ’ όλη τη διάρκειά της».

Η αμερικανική προεδρία και ο Τραμπ είχαν υποβαθμίσει πριν την εκδήλωση τις ανησυχίες για τους κινδύνους που συνεπαγόταν, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις υγειονομικών αξιωματούχων εναντίον των μαζικών συγκεντρώσεων.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που πήγαν στην προεκλογική εκδήλωση δεν φόραγαν μάσκες, ενώ δεν τηρήθηκαν οι κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, ιδίως η λεγόμενη κοινωνική απόσταση, γεγονός που προκάλεσε πολεμική.

«Καραντίνα και ιχνηλάτηση»

«Αφότου έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τέθηκαν αμέσως σε εφαρμογή διαδικασίες καραντίνας και ιχνηλάτησης» των επαφών τους, διαβεβαίωσε πάντως ο Μέρτο.

Στο κλειστό γήπεδο, όπου έγινε η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ το Σάββατο, ο οποίος αρέσκεται να εμφανίζεται μπροστά σε πλήθη, οι άδειες θέσεις ήταν χιλιάδες, γεγονός που χαρακτηρίστηκε πλήγμα για τον μεγιστάνα και την εκστρατεία του, που διατεινόταν πως η ζήτηση για εισιτήρια ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι οι διαθέσιμες θέσεις (19.000).

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: in.gr