Βρετανοί υπουργοί και γιατροί παροτρύνουν τους πολίτες να λάβουν σοβαρά υπόψιν την πανδημία του κοροναϊού μετά από ραγδαία αύξηση των μολύνσεων που προκαλεί φόβους ότι η έξαρση της πανδημίας έχει ξεφύγει από τον έλεγχο σε ορισμένα τμήματα της χώρας.

Σχεδόν 3.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν την Κυριακή, όπως και τη Δευτέρα, ξαφνικό άλμα σε σχέση με τα 1.000 που ήταν, κατά μέσον όρο, ο αριθμός των κρουσμάτων κατά το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου.

Μάλιστα, οι αριθμοί των τελευταίων δύο ημερών είναι και οι υψηλότεροι από τον Μάιο.

Έχουν χαλαρώσει οι νέοι

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ, ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε ότι οι νέοι έχουν χαλαρώσει υπερβολικά σε σχέση με την κοινωνική αποστασιοποίηση και κινδυνεύουν να θέσουν σε κίνδυνο τους μεγαλύτερης ηλικίας συγγενείς τους.

«Μη σκοτώσετε τους παππούδες σας κολλώντας κοροναϊό και στη συνέχεια μεταδίδοντάς τον σε εκείνους. Και μπορείτε να τον μεταδώσετε πριν καν εμφανίσετε συμπτώματα» προειδοποίησε ο ίδιος σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ανοδική τάση και έχουμε δει σε άλλες χώρες πού οδηγεί αυτό» πρόσθεσε ο Χάνκοκ.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αγγλίας, Τζόναθαν Βαν-Ταμ, προειδοποίησε για «υφέρπουσα γεωγραφική τάση» καθώς παρατηρούνται υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων σε πολλά τμήματα της χώρας.

«Αυτό είναι πράγματι ένα σημάδι ότι πρέπει να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση τώρα, πρέπει να αρχίσουμε να την λαμβάνουμε στα σοβαρά, πολύ σοβαρά και πάλι» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr