Το δεκαήμερο κλείσιμο της λαϊκής αγοράς στην Κοζάνη, μέχρι τις 27 Αυγούστου, λόγω παραβίασης των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης του κοροναϊού, αποφασίστηκε με πράξη την οποία υπογράφουν πέντε υπουργοί (κεντρική φωτογραφία αρχείου από Eurokinissi).

Παραβάσεις

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η απόφαση ελήφθη μετά την εισήγηση του Τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, καθώς σε έλεγχο που έγινε στη λαϊκή αγορά Κοζάνης στην οδό Αριστοτέλους, το πρωί της Παρασκευής 14 Αυγούστου, διαπίστωσαν παραβάσεις σε ό,τι αφορά στις αποστάσεις μεταξύ των πάγκων, με τα προβλεπόμενα μέτρα να μην τηρούνται, ενώ παρατηρήθηκε και η μη χρήση μάσκας.

Από την πλευρά τους, οι παραγωγοί και τα διοικητικά συμβούλια των λαϊκών αγορών Κοζάνης, εξέφρασαν τον φόβο τους τις προηγούμενες ημέρες για το ενδεχόμενο κλεισίματος, πριν την τελική απόφαση, αλλά και την αγανάκτησή τους για συγκεκριμένο αριθμό συναδέλφων τους, που παρά τις εκκλήσεις και τις παρατηρήσεις που τους έγιναν να τηρούν τα μέτρα, δεν συμμορφώθηκαν.

Αντιδράσεις

Αξιο απορίας είναι το γεγονός, όπως τονίζεται επίσης από την πλευρά τους, η μη επιβολή προστίμων όπως προβλέπει η νομοθεσία και η αποβολή τους από τον χώρο της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ θα υπάρξουν αντιδράσεις μετά την απόφαση κλεισίματος της λαϊκής αγοράς στην Αριστοτέλους με τους 340 παραγωγούς να βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr