Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε συνεργάτης του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο, ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν αναμένεται να μπει σε καραντίνα, καθώς -όπως υποστηρίζει- δεν ήρθε σε στενή επαφή με το κρούσμα.

«Το απόγευμα της Πέμπτης μάθαμε ότι με την ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος που διαπιστώθηκε στο επιτελείο της υποψήφιας αντιπροέδρου, Καμάλα Χάρις, διαπιστώθηκε ότι εντοπίστηκε με κοροναϊό μέλος της αεροπορικής εταιρείας τσάρτερ, που βρισκόταν στο αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν» αναφέρεται στη δήλωση από το επιτελείο του Μπάιντεν.

«Ο αντιπρόεδρος δεν ήταν σε στενή επαφή με το κρούσμα. Το άτομο αυτό βρίσκονταν σε απόσταση 15 μέτρων από τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν, εισήλθε και εξήλθε του αεροσκάφους και τα δύο άτομα και ο αντιπρόεδρος φορούσαν μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης. Δεδομένων των συνθηκών, ο γιατρός του αντιπροέδρου και οι ιατρικοί σύμβουλοι της εκστρατείας αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει λόγος ο Αντιπρόεδρος να τεθεί σε καραντίνα» προστίθεται.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr