Για μία ημέρα ακόμα θα παραμείνουν ανοιχτά εστιατόρια καφετέριες και μπαρ. Από το πρωί της Τρίτης κατεβάζουν ρολά με την αγωνία των ιδιοκτητών, αλλά και των εργαζομένων να χτυπάει κόκκινο.

Είναι άλλωστε η δεύτερη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο που θα κληθούν να επιβιώσουν υπό δύσκολες συνθήκες και με κρατικό επίδομα.

Σε νέα «δοκιμασία» μπαίνει από το πρωί της Τρίτης η εστίαση, με εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ να κατεβάζουν ρολά στις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Το πλήγμα για τον κλάδο, το 8μηνο της πανδημίας ήταν βαρύτατο. Οι επιχειρηματίες μετά την επαναλειτουργία τους από το πρώτο lockdown βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια σημαντική πτώση του τζίρου.

Ο Αντώνης Κονιάκος είναι ιδιοκτήτης του πιο πολυσύχναστου café bar του Κολωνακίου. Για αυτόν αυτή τη στιγμή προέχει η δημόσια υγεία.

Ο Κωνσταντίνος Ξηρός από την πλευρά του πιστεύει πως τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας δεν είναι αρκετά.

Εντείνεται η ανησυχία για λουκέτα

Η εστίαση κατεβάζει ρολά για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο. Οι ιδιοκτήτες μιλούν για τη χαριστική βολή.

Άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν πως στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν 25000 λουκέτα στην εστίαση και 150.000 άνεργοι.

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για την επόμενη ημέρα

Με 534 ευρώ κάποιος που έχει οικογένεια δεν τα βγάζει πέρα.

Πολλοί κάνουν κάνουν λόγο ακόμη και για «τιμωρία» της εστίασης εξαιτίας όπως λένε, μιας μικρής μερίδας συναδέλφων τους που δεν συμμορφώθηκαν με τα μέτρα το προηγούμενο διάστημα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr