Τεράστιες ουρές που θυμίζουν άλλες εποχές σχηματίζονται τις ημέρες αυτές, εν μέσω πανδημίας στο δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας, Τιτλίς.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο παρακάτω βίντεο, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, πολλές δεκάδες ανθρώπων με σκι και σνόουμπορντ στα χέρια περιμένουν, συνωστισμένοι,  τη σειρά τους για να επιβιβαστούν στα «λιφτ» που θα τους μεταφέρουν στις πλαγιές του Τιτλίς.

Όπως αναφέρει o ιστότοπος www.thenewzealandtimes.com η «ουρά» με τους συνωστισμένους σκιερ έφτανε μέχρι τον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων.

Όπως ανέφερε ο Oυρς Έγκλι, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ του χιονοδρομικού κέντρου, οι μεγάλες «ουρές» οφείλονται στους νέους περιορισμούς που ισχύουν ως προς τους τρόπους χρήση των λιφτ και των τελεφερικ.

«Είναι λογικό. Κάπου πρέπει να περιμένει ο κόσμος. Σήμερα είχαμε περίπου 2.700 άτομα στο βουνό. Στις ημέρες αιχμής είναι πολύ περισσότεροι»

Το ανησυχητικό είναι ότι πολλοί από τους σκιέρ δεν φορούν μάσκα ή κάποιου είδους ύφασμα.

Αν και ατομικά αθλήματα, το σκι και το σνοόπουμπορντ, στα χιονοδρομικά κέντρα, απαιτούν συχνές στάσεις σε ουρές μπροστά από κάποιο λιφτ ή τελεφερικ. Επιπλέον ανησυχία προκαλεί η πολυκοσμία που συνήθως υπάρχει στους εσωτερικούς χώρους των σαλέ προκαλούν.

Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι κατά το πρώτο, αρχικό, κύμα της πανδημίας τα ελβετικά χιονοδρομικά κέντρα έπαιξαν δυστυχώς καθοριστικό ρόλο για την εξάπλωση της πανδημίας στις χώρες της κεντρικής και βόρειας ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr