Μισόλογα χαρακτήρισε ο Νάσος Ηλιόπουλος τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου σχετικά με το αν υπάρχουν κενές ΜΕΘ για «VIP περιστατικά» τη στιγμή που όπως καταγγέλλουν οι ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ υπάρχουν εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις. Απαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες και αριθμό διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ».

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου σχετικά με τις καταγγελίες των ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ έχει ως εξής:

«Περισσότεροι από 100 ασθενείς με covid αυτή την στιγμή είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Σε χθεσινή εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο Kontra Channel υπήρξε καταγγελία από εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ ότι ενώ υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ η κυβέρνηση δεν τις αξιοποιεί. Συγκεκριμένα είναι εκτός μάχης κρατημένες για «VIP περιστατικά«.

»Σε σημερινή του εμφάνιση στο ΣΚΑΪ ΤV ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε τις καταγγελίες και απάντησε με μισόλογα.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτη καταγγελία Γιαννάκου για κλειστές ΜΕΘ στον Ερυθρό Σταυρό

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο – Βρέθηκε ΜΕΘ για τον 58χρονο τη σειρά του οποίου πήρε ο Μητροπολίτης

»Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις. Απαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες και αριθμό διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ.

»Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς.

»Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης».

Πηγή: in.gr