Ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων θανάτων από επιπλοκές του κορονοϊού καταγράφηκε σήμερα στη Σερβία όπου κατέληξαν 69 ασθενείς. Το τελευταίο 24ωρο από τα 22.497 ύποπτα κρούσματα που εξετάστηκαν 7.782 βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό Sars Cov-2.

Στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό νοσηλεύονται 7.841 ασθενείς εκ των οποίων οι 270 είναι διασωληνωμένοι. Ανάσα στο σύστημα υγείας, που δοκιμάζεται σοβαρά, θα δώσει η λειτουργία του καινούργιου νοσοκομείου στο Βελιγράδι που άρχισε να κατασκευάζεται εκ θεμελίων την 1η Αυγούστου και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών που προσβλήθηκαν από τον νέο κοροναϊό.

Το νοσοκομείο διαθέτει 930 κλίνες εκ των οποίων οι 250 θα χρησιμοποιηθούν ως ΜΕΘ ενώ οι υπόλοιπες ως κλίνες ημι-εντατικής θεραπείας για ασθενείς που παρουσιάζουν μεσαία κλινική εικόνα. Σε δύο εβδομάδες αναμένεται επίσης να λειτουργήσει ακόμη ένα νοσοκομείο για την Covid-19 που κατασκευάζεται στην πόλη Κρούσεβατς, στην κεντρική Σερβία, που θα διαθέτει 400 κλίνες εκ των οποίων οι 150 θα είναι για βαριά περιστατικά εντατικής θεραπείας.

Νέο νοσοκομείο

Η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς εγκαινιάζοντας το νέο νοσοκομείο στο Βελιγράδι ανέφερε ότι θα πρόκειται για μία δομή με σύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό που μαζί με το νέο νοσοκομείο στο Κρούσεβατς θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της πανδημίας. «Τα νοσοκομεία αυτά θα αποσυμφορήσουν το σύστημα υγείας και στην κυριολεξία θα σωθούν ζωές αφού θα υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν βαριά περιστατικά» επισήμανε η πρωθυπουργός της Σερβίας.

Στη Σερβία από σήμερα άρχισαν να ισχύουν τα νέα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης της νόσου.

Από τις 5:00 η ώρα το απόγευμα και μέχρι τη Δευτέρα το πρωί θα λειτουργούν μόνο τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία ενώ όλα τα άλλα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών δεν έχουν επιβληθεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr