«Στις 24 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν νέες δοκιμές κορωνοϊού στους παίκτες και τους προπονητές πρώτης ομάδας. Ανιχνεύτηκαν οκτώ θετικές περιπτώσεις», εξήγησε η Liga MX στο δελτίο τύπου σχετικά με την ομάδα των ανδρών. Όσον αφορά την ομάδα των γυναικών, η Liga MX ανέφερε «14 θετικές περιπτώσεις κοροναϊού».

Εκτός από τα 22 κρούσματα, υπήρχαν και ακόμα εννέα (7 στους άνδρες και 2 στις γυναίκες) για τους οποίους τα αποτελέσματα είναι ασαφή. Όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί.

Η ανδρική ομάδα της Κρους Αζούλ, πραγματοποιεί επί του παρόντος την προετοιμασία της σεζόν εκτός της πρωτεύουσας του Μεξικού. Αλλά ο σύλλογος αποφάσισε να μεταφέρει τους παίκτες που έχουν προβληθεί από τον ιό στην πρωτεύουσα «για να τους κρατήσει απομονωμένους», δήλωσε η La Liga MX.

Ο σύλλογος είχε καταγράψει δύο θετικά κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Ουρουγουανού διεθνούς επιθετικού, Τζόναθαν Ροντρίγες. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά τον Μάιο χωρίς να στεφθεί πρωταθλητής.

Το ποδόσφαιρο πρόκειται να ξαναρχίσει στις αρχές Ιουλίου στο Μεξικό, μετά από μία τετράμηνη διακοπή, με ένα κλειστό φιλικό τουρνουά μεταξύ οκτώ ομάδων, τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των οποίων θα μεταφερθούν στα παιδιά των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που πέθαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το «Κύπελλο για το Μεξικό», όπως ονομάσθηκε η διοργάνωση, θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 19 Ιουλίου, κεκλεισμένων των θυρών. Θα λάβουν μέρος οι Κλαμπ Αμέρικα, Ατλας, Κρους Αζούλ, Γκουανταλαχάρα, Μαζατλάν, Πούμας, Τίγκρες και Τολούκα, οι οποίες θα χωρισθούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων.

Πηγή: in.gr