Όπως και τον περασμένο χειμώνα, έτσι και τώρα. Σε χρόνο – ρεκόρ η Κίνα έστησε από την αρχή νοσοκομείο για ασθενείς με κοροναϊό, αποδεικνύοντας πόσο ταχύτατα κινείται για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Σήμερα, Σάββατο, οι Αρχές ολοκλήρωσαν την κατασκευή νοσοκομείου 1.500 δωματίων για ασθενείς με Covid-19. Αυτή τη φορά, μάλιστα, χρειάστηκαν μόλις πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, το νοσοκομείο είναι ένα από τα έξι -με συνολικά 6.500 δωμάτια- στο Νανγκόνγκ της επαρχίας Χεμπέι για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Τα ξεσπάσματα του ιού οφείλονται σε εισαγόμενες μολύνσεις

Οι αρχές προχώρησαν στη δημιουργία της δομής εξαιτίας της νέας ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας (NHC), τα πρόσφατα ξεσπάσματα στη βορειοανατολική Κίνα προήλθαν από ταξιδιώτες που εισήλθαν στη χώρα ή από μολυσμένα κατεψυγμένα εισαγόμενα τρόφιμα.

Ο υπουργός της NHC, Μα Σιαοέι, έκανε τα σχόλια αυτά σε κυβερνητική συνάντηση όπου είπε ακόμη πως ο ιός εξαπλώνεται σε αγροτικές περιοχές και πως η διαχείριση της πρόσφατης κατάστασης έδειξε σε ποιο βαθμό είχαν χαλαρώσει τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου.

«Από τον Δεκέμβριο του 2020 επιδημικές συστάδες έχουν παρατηρηθεί σε Πεκίνο, Σιτσουάν, Λιαονίνγκ, Χεμπέι και Χεϊλονγκτζιάνγκ» αναφέρεται σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της NHC όπου παρατίθεται η ενημέρωση του Μα.

«Έχουν κυρίως τα ακόλουθα χαρακτηριστικά. Κατ’ αρχάς, είναι όλα εισαγόμενα από το εξωτερικό, προκλήθηκαν από ταξιδιώτες από το εξωτερικό, ή [είναι] μολυσμένα εισαγόμενα προϊόντα ψυχρής αλυσίδας».

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων παραμένει πολύ πιο κάτω από εκείνον που είχε δει η Κίνα στην κορύφωση του ξεσπάσματος στις αρχές του 2020, αλλά οι ανησυχίες για νέο κύμα αυξάνονται έναν μήνα πριν από το σεληνιακό Νέο Έτος.

Η αύξηση αυτή σημειώνεται καθώς ομάδα ερευνητών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βρίσκεται σε καραντίνα στην πόλη Ουχάν, όπου η ασθένεια εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019. Η ομάδα σκοπεύει να ερευνήσει την προέλευση της πανδημίας που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα τον θάνατο σχεδόν δύο εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr