Στην Αττική βρίσκονται για ακόμη μια ημέρα -αν και μειωμένα- τα περισσότερα από τα 510 κρούσματα κοροναϊού που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ενώ η επιδημιολογική εικόνα της χώρας βελτιώνεται, στην Αττική παρατηρείται ελαφριά αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, με τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών και τη Δυτική Αττική να βρίσκονται στο επίκεντρο της ανησυχίας.

Μάλιστα, στον πρώτο καταγράφονται τα περισσότερα νέα κρούσματα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 52 λοιμώξεις. Ακολουθούν η Δυτική Αττική με 31, και ο Βόρειος με τον Δυτικό Τομέα Αθηνών που εντοπίζονται 30 κρούσματα.

Ειδικότερα:

  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 52
  • Δυτική Αττική: 31
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 30
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 30
  • Πειραιάς: 28
  • Ανατολική Αττική: 27
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 16

Περισσότερα από 2.500 κρούσματα στην Αττική

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, υπολογίζεται ότι στην Αττική συγκεντρώνονται περισσότερα από 2.500 ενεργά κρούσματα, δηλαδή 1 στους 3 ασθενείς που νοσούν από τον φονικό ιό διαμένουν στην Αττική.

«Κυρίως μας απασχολεί η Δυτική Αττική και ο Κεντρικός Τομέας της Αττικής» είπε η ίδια κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

«Υπολογίζεται ότι ο αριθμός αναπαραγωγής, ο γνωστός μας δείκτης RT στην Αττική είναι 0,91, δηλαδή κάτω από τη μονάδα, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα είναι σημαντικά χαμηλότερος. Όμως, οι κάτοικοι της Αττικής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών έχει σημαντικά μειωθεί σε όλη την επικράτεια και υπολογίζεται στους 1.700 ασθενείς, ενώ ο μέσος αριθμός νέων εισαγωγών ανά ημέρα την περασμένη εβδομάδα ήταν 130, υποδιπλάσιος από αυτόν που είχαμε πριν από ένα μήνα» υπογράμμισε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr