Για την επιστροφή Τσιόδρα, την μη τήρηση των μέτρων από όλους και την έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής τόνισε πως πλέον «το πρόβλημα είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τα μέτρα υπάρχουν, αλλά η τήρησή τους είναι πάντα προβληματική», προσθέτοντας πως «στις πανδημίες το βασικό είναι ο κόσμος να αποδεχθεί την ανάγκη των μέτρων, πράγμα που δεν συνέβη καθώς χαλαρώσαμε.

Ο κ. Γώγος τόνισε πως η χαλάρωση οδήγησε σε μια έξαρση της νόσο, ενώ την ίδια ώρα ευτυχώς ελέγχθηκε η εισαγωγή κρουσμάτων από το εξωτερικό.

Ο καθηγητής εκτίμησε μάλιστα πως «μπαίνουμε στη χειρότερη φάση από αρχής του καλοκαιριού».

«Υπάρχει κινητικότητα, ο κόσμος κινείται» σημείωσε ο Καθηγητής, αξιολογώντας ως “κακή” την περίοδο αυτή και προτάσσοντας να υπάρξει “προστασία όλου του πληθυσμού κυρίως των ευάλωτων ομάδων”.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα «όσο και να προσπαθήσουν οι μεγάλοι και ευάλωτοι να κλειστούν στα σπίτια τους» πρέπει να πεισθούν οι νέοι να τους προστατέψουν σημείωσε ο κ. Γώγος, ενώ υπενθύμισε ότι «γίνονται πάρα πολλά τεστ», αλλά οι νέοι άνθρωποι είναι στην πλειοψηφία τους ασυμπτωματικοί.

Ερωτηθείς για τυχόν μετάδοση της νόσου από τις μονάδες των κλιματιστικών, είναι μια εστία τόνισε ο Καθηγητής και επέστησε την προσοχή στις «αποστάσεις που είναι μικρές μέσα σε κλειστούς χώρους».

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής ανέφερε πως «θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουν κανονικά σχολεία και πανεπιστήμια¨ και συνέστησε να μην «γίνονται μεγάλες δεξιώσεις σε περίοδο πανδημίας».

Ο Καθηγητής χαρακτήρισε ακόμη “αναγκαίο” να κάνουν το εμβόλιο γρίπης “όλοι οι ευάλωτοι και όλοι οι υγειονομικοί φέτος” και υπογράμμισε την ανάγκη “να μπλοκάρουμε τη γρίπη από τη διασπορά στα νοσοκομεία”.

Αναγκαίος ο Τσιόδρας

“Οτιδήποτε είναι για το καλό της ενημέρωσης και το καλό του κόσμου είναι απολύτως αποδεκτό, μην σας πω και αναγκαίο. Νομίζω ότι η παρουσία του κ. Τσιόδρα, αν χρειαστεί και όποτε χρειαστεί, με την επιρροή που έχει στον κόσμο, που φαίνεται να έχει επίδραση, είναι και αποτελεσματικός και ο τρόπος που μιλάει και η επαφή του με τους υπόλοιπους, νομίζω ότι θα είναι χρήσιμη σε αυτή τη φάση” σχολίασε στον ΘΕΜΑ 104, 6 ο Καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος με αφορμή την επιστροφή του κ. Τσιόδρα στην σημερινή ενημέρωση, καταλήγοντας ότι «στην πανδημία η επικοινωνία είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr