Τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, που ισχύουν στο Μόναχο από την Κυριακή του Καθολικού Πάσχα (σ.σ. 4 Απριλίου), θα χαλαρώσουν ξανά την Τετάρτη.

Μετά την υπέρβαση του κρίσιμου ορίου συχνότητας των 100 κρουσμάτων τη Μεγάλη Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, την Κυριακή του Πάσχα τέθηκε σε ισχύ το λεγόμενο «φρένο έκτακτης ανάγκης» για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Επειδή όμως ο δείκτης συχνότητας ήταν κάτω από 100 για τρεις ημέρες, από το Μεγάλο Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, τα αυστηρότερα μέτρα θα παύσουν να ισχύουν από την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της πόλης του Μονάχου.

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα ισχύει πλέον και θα επιτραπεί στα καταστήματα, τα μουσεία και τον ζωολογικό κήπο, να ανοίξουν ξανά.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), η συχνότητα των νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών στο Μόναχο ήταν 96,1 τη Δευτέρα του Πάσχα. Την Κυριακή του Πάσχα, η τιμή ήταν 94,5.

Το RKI επισημαίνει, εν τούτοις, ότι ο αριθμός των λοιμώξεων κατά τις δημόσιες αργίες ενδέχεται να ανακοινωθεί με καθυστέρηση από τις υγειονομικές αρχές και ότι είναι πιθανόν να έχουν γίνει λιγότερα διαγνωστικά τεστ σε πολίτες.

Εδώ και λίγο καιρό, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα νέα κρούσματα κοροναϊού σε όλη την Βαυαρία. Ένα μεγάλο μέρος των περιφερειών και των αστικών περιοχών τού εν λόγω κρατιδίου έχει ξεπεράσει την τιμή των 100 κρουσμάτων.

Πρώτη στην κατάταξη σήμερα, Δευτέρα, ήταν η πόλη του Χοφ, με 469,2 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr