Οι Πράσινοι του Βερολίνου προτείνουν να καταταγούν οι αξιόποινες πράξεις των αρνητών του κοροναϊού στην κατηγορία των πολιτικών εγκλημάτων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων του Βερολίνου για εσωτερικά θέματα, Μπένεντικτ Λούξ, δήλωσε στην εφημερίδα Tagesspiegel ότι «απαιτείται μια συνολική εικόνα της κατάστασης σχετικά με τις αξιόποινες πράξεις των αντιπάλων των μέτρων κατά του κοροναϊού για να τεκμηριωθεί η ριζοσπαστικοποίηση με στοιχεία.»

» Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει μια κεντρική καταγραφή αξιόποινων πράξεων οι οποίες να συμπεριληφθούν στο πεδίο της εγκληματικότητας με πολιτικά κίνητρα, ακριβώς όπως όταν πρόκειται για ακροδεξιές, ακροαριστερές και ισλαμιστικές αξιόποινες πράξεις».

Συμφωνεί το Συνδικάτο της Αστυνομίας

Με την ιδέα αυτή συμφωνεί κατά βάσιν και το Συνδικάτο της Αστυνομίας (GdP) του Βερολίνου, ο επικεφαλής της οποίας, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα: «Είναι σαφές ότι βλέπουμε ότι μια αύξηση της ριζοσπαστικοποίησης στις διαδηλώσεις κατά των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Επομένως, είναι σωστό να αποκτήσουμε μια σαφή εικόνα της κατάστασης για να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους».

Σύμφωνα με την αστυνομία, το φάσμα των αξιόποινων πράξεων των αρνητών του κοροναϊού είναι ευρύ. Οι απειλές εναντίον πολιτικών και λοιμωξιολόγων είναι εξίσου συχνές με τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, με την άσκηση βίας από τους αρνητές της μάσκας και την ρητορική μίσους στο Διαδίκτυο.

Ριζοσπαστικοποιημένοι αντίπαλοι των μέτρων κατά του κοροναϊού θεωρούνται επίσης ύποπτοι για την πιο πρόσφατη εμπρηστική επίθεση σε κτίριο του Ινστιτούτου Λοιμωξιολογίας του Βερολίνου Ρόμπερτ Κοχ.

Η Αστυνομίας και οι Αρχές Ασφαλείας κάνουν λόγο εδώ και καιρό για αύξηση της βίας και της επιθετικότητας εκ μέρους ακραίων αντιπάλων των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού – ωστόσο, δεν υπάρχει μια συνολική εικόνα όλων των αξιόποινων πράξεων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από αυτούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr