Ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα προβλήματα στην προμήθεια εμβολίων κατά του κοροναϊού, αλλά και για τους ελέγχους στα σύνορα με Αυστρία και Τσεχία, επιρρίπτει ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

«Φτάνει πια! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε τους τελευταίους μήνες αρκετά λάθη κατά την παραγγελία εμβολίων», τονίζει ο κ. Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα BILD.

«Φθηνές συμβουλές και τρικλοποδιές»

Επιπλέον, κατηγορεί την Επιτροπή για «φθηνές συμβουλές» και «τρικλοποδιές» στο θέμα της διαχείρισης των συνόρων της Γερμανίας με την Αυστρία και την Τσεχία, τα οποία κλείνουν από αύριο, Κυριακή, με απόφαση του Βερολίνου, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις δύο χώρες με τις παραλλαγές του βασικού στελέχους του νέου κοροναϊού.

«Παλεύουμε στα σύνορα με την Τσεχία και την Αυστρία κατά του μεταλλαγμένου ιού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να μας υποστηρίζει και όχι να μας βάζει τρικλοποδιές με φθηνές συμβουλές», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στην οδηγία των Βρυξελλών για την εφαρμογή εξαιρέσεων στην διασυνοριακή κίνηση π.χ. όσων μετακινούνται για λόγους εργασίας, κάτι που δεν προβλέπεται στην γερμανική απόφαση.

Από αύριο, τα σύνορα της Γερμανίας από την Τσεχία και την Αυστρία μπορούν να περάσουν – οδικώς, σιδηροδρομικώς ή αεροπορικώς – μόνο Γερμανοί ή αλλοδαποί με μόνιμη κατοικία στην Γερμανία, εποχικοί εργαζόμενοι στον αγροτικό τομέα και εργαζόμενοι στον υγειονομικό κλάδο. Επιπλέον, ισχύει η υποχρέωση επίδειξης αρνητικού μοριακού τεστ κοροναϊού και οι όροι καραντίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr