Κατέληξε λίγο πριν από τις 17.οο, σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr, το 2,5 ετών κοριτσάκι που είχε διασωληνωθεί στο Νοσοκομείο Κορίνθου, αφού έπασχε από κοροναϊό που είχε δημιουργήσει επιπλοκές στον οργανισμό του.

Η μικρή Ευαγγελία κόλλησε κοροναϊό από τη μητέρα της και δύο μέρες αργότερα οδηγήθηκε εσπευσμένα από τον πατέρα της στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου οι γιατροί έδωσαν πραγματικά μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή επί 3 ώρες.

Μόλις 1% η πιθανότητα να ζήσει το 2,5 ετών κοριτσάκι που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Διασωληνώθηκε και διακομίσθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδωμ «Αγλαΐα Κυριακού» των Αθηνών.

Το κοριτσάκι νοσηλεύθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά δυστυχώς, σύμφωνα με τη μαρτυρία του πατέρα του, το παιδί είχε μόλις 1% πιθανότητα να ζήσει, όπως χαρακτηριστικά τού είπαν οι γιατροί.

Ο κοροναϊός δημιούργησε φλεγμονή στο μέσον του εγκεφάλου του μωρού, με αποτέλεσμα να νεκρώνεται όλο ο νευρικό σύστημα. Οι επιπλοκές καταστρέφουν σταδιακά το νευρικό του σύστημα και άλλα όργανα , είχε δηλώσει απεγνωσμένος ο πατέρας.

«Αντέχει η καρδούλα του», έλεγε με λυγμούς ο πατέρας

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του παιδιού είπε ότι «το παιδί, από τον κοροναϊό, έχει μαζέψει υγρό στο κρανίο. Η φλεγμονή δεν είναι στο δεξί ή στο αριστερό ημισφαίριο, αλλά είναι στον κεντρικό άξονα του κρανίου και δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν κάτι για αυτό. Παραλύει το νευρικό σύστημα του παιδιού σιγά-σιγά. Το παιδί είναι δυνατό, αντέχει η καρδούλα του», έλεγε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του κοριτσιού, στις 23 Δεκεμβρίου, λέγοντας πως προσεύχονται όλοι για να ζήσει.

Ο πατέρας, μάλιστα, μιλώντας με λυγμούς, είχε ευχαριστήσει τους γιατρούς στο Νοσοκομείο της Κορίνθου και όλους όσοι προσεύχονταν μαζί με την οικογένεια για να καταφέρει το κοριτσάκι να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή του.

Πηγή: in.gr