Η μητέρα των μαχών στα νοσοκομεία της Αττικής δίνεται για ένα κρεβάτι εντατικής νοσηλείας, καθώς η κάλυψη στις ΜΕΘ Covid έχει ξεπεράσει προ πολλού το 95%, με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς να διασωληνώνονται καθημερινά σε κοινούς θαλάμους.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, ποσοστό 20% των ασθενών χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ.

«Η κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Αντί για τη προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου. Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ» απάντησε η κ. Παπαευαγγέλου.

Η πληρότητα των ΜΕΘ Covid στην Κεντρική Μακεδονία ανέρχεται στο 77%. Τις επόμενες ημέρες η πίεση στα νοσοκομεία της περιοχής αναμένεται να αυξηθεί.

Η εμπειρία της Βόρειας Ελλάδας από το δεύτερο κύμα, δείχνει πως η διαθεσιμότητα κλινών εντατικής θεραπείας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr