Εάν ο αριθμός των νέων μολύνσεων από κοροναϊό στην Αυστρία δεν μειωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας σε 1.000 το εικοσιτετράωρο (από τις περίπου 3.000 που είναι τις τελευταίες ημέρες), πρέπει να υπάρξει μία «ανάπαυλα Χριστουγέννων», για να αποτραπεί τρίτο lockdown, τονίζει η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού, σε συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

«Δεν πρέπει να συνηθίσουμε τα υψηλά ποσοστά θανάτου, χθες 126 άνθρωποι πέθαναν, δεν μπορούμε έτσι απλά να αποδεχόμαστε αυτόν τον αριθμό», επισήμανε η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η οποία είναι η ίδια διακεκριμένη ιατρός ιολόγος και διετέλεσε υπουργός Υγείας στην τελευταία κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών-Λαϊκού Κόμματος.

«Η χώρα σε χειμερία νάρκη»

Εάν ο αριθμός των νέων μολύνσεων κοροναϊού δεν μειωθεί σε 1.000 την ημέρα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η ίδια θα μπορούσε να φανταστεί τη χώρα να περνά σε ένα είδος «χειμέριας νάρκης», σε μία χριστουγεννιάτικη «ανάπαυλα» από τις 24 Δεκεμβρίου, κατά την οποία το εμπόριο θα είναι κλειστό, τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.

Οι αριθμοί των ημερήσιων περιπτώσεων είναι πολύ υψηλοί, από ιατρική άποψη η κατάσταση είναι «σοβαρή», σημείωσε, υπεραμυνόμενη της υποστήριξης από το κόμμα της του πρόσφατου ανοίγματος, καθώς, όπως επισήμανε, δεν υπάρχει μόνο ιολογική άποψη της κρίσης, αλλά και κοινωνική και οικονομική.

«Χρειάζεται ένας μέσος δρόμος» και οι Σοσιαλδημοκράτες είχαν ταχθεί υπέρ μίας «σταδιακής και ελεγχόμενης» χαλάρωσης, παρακολουθώντας, ωστόσο, πάντα την εξέλιξη των νέων λοιμώξεων, ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση, όπως η ίδια τόνισε, δεν είναι η ώρα για «πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς» και για γλέντια στα καταφύγια των χιονοδρομικών θέρετρων, γι’ αυτό και χαίρεται που δεν υπάρχει χιονοδρομικός τουρισμός και τα καταφύγια είναι κλειστά, διότι αυτά είναι κατ’ εξοχήν εστίες, όπως είχε συμβεί τον περασμένο Μάρτιο με τις μαζικές μολύνσεις στο θέρετρο Ισγκλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr