Η μαγευτική Αμοργός ετοιμάζεται να μπει ξανά στο διεθνή κινηματογραφικό χάρτη με την ταινία «Tochter» (Κόρες) μια ελληνο-γερμανο-ιταλική παραγωγή, ακριβώς 32 χρόνια μετά το «Απέραντο Γαλάζιο» του Luc Besson που την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Η νέα ταινία με άρωμα Ελλάδας

Το ελληνικό σκέλος έχει αναλάβει η Heretic των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη. Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη διεθνής παραγωγή που ξεκινά γυρίσματα εκτός της χώρας παραγωγής της σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ταινία «Θυγατέρες» ή «Κόρες» βασίζεται στο μπεστ σέλερ «Θυγατέρες» της Γερμανίδας συγγραφέως Lucy Fricke.Ο γερμανικός Τύπος το έχει χαρακτηρίσει «συναρπαστικό road movie σε μορφή βιβλίου, τόσο κωμικό και τόσο ευαίσθητο, που ξεσπάς ταυτόχρονα σε γέλια και κλάματα».

Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Γερμανίδας σκηνοθέτη Nana Neul θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Αμοργό, αλλά και στη Γερμανία και την Ιταλία. Το διεθνές καστ στελεχώνουν η Birgit Minichmayr στον πρωταγωνιστικό ρόλο (βασική συνεργάτιδα του σπουδαίου Burgtheater της Βιέννης), η πολυβραβευμένη Alexandra Maria Lara (Control, Youth Without Youth, The Reader), αλλά και οι Josef Bierbichler, Giorgio Colangeli, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σαράντης, Αλεξανδρος Μυλωνάς, Ζωή Ρηγοπούλου και Δημήτρης Βερύκιος, μεταξύ άλλων.

Η υπόθεση

Με έναν πατέρα που υποφέρει από ανίατη ασθένεια στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, δύο γυναίκες ξεκινούν για την Ελβετία. Η Μάρθα και η Μπέττυ, καλύτερες φίλες και περίπου 40 ετών, γνωρίζονται μία ολόκληρη ζωή. Καθώς το βιολογικό της ρολόι έχει αρχίσει να χτυπάει, η μία, παντρεμένη, υποβάλλεται σε ακόμα έναν γύρο θεραπείας γονιμότητας. Η άλλη, ελεύθερη, στηρίζεται σε αντικαταθλιπτικά. Τις δύο τους συνδέουν βαθύτερα ανεπίλυτα «πατρικά συμπλέγματα». Ο Κερτ, πατέρας της Μάρθας είναι αυτός που τις έπεισε να τον οδηγήσουν σε κλινική ευθανασίας στην Ελβετία.

Όμως η Μάρθα και η Μπέττυ σύντομα θα ανακαλύψουν πως ο Κερτ δεν είναι ακόμα έτοιμος να αφήσει την τελευταία του πνοή. Τουλάχιστον όχι πριν επισκεφθεί, μετά από τόσα χρόνια, τον πρώτο του έρωτα. Όπως αποδεικνύεται η νεανική του αγάπη, η Φραντζέσκα, τον έχει προσκαλέσει στη Στρέσα της Ελβετίας, όπου σχεδόν 50 χρόνια νωρίτερα τον παράτησε για κάποιον άλλο. Το ραντεβού στην κλινική ήταν εξ’ αρχής ένα κόλπο, και το σχέδιο του άνδρα ήταν να φτάσει στη λίμνη Ματζόρε. Αφού οι δύο γυναίκες αφήσουν τον Κερτ στη μικρή πανσιόν της εκκεντρικής Φραντζέσκας, αποφασίζουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ιταλία για να καταλήξουν τελικά στην Αμοργό, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εορτασμοί για το Ελληνικό Ορθόδοξο Πάσχα. Σύμφωνα με το YouFly θα είναι μια γιορτή ανάστασης και αποχωρισμού…

Πηγή: in.gr