Κόντρα μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση ξέσπασε για την «Πίτσος» και την επαναλειτουργία της.

Θλίψη και αγανάκτηση

Στις αρχικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ύστερα από την ενημέρωση της εταιρείας Pyramis ότι έγινε «το μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεών της Πίτσος»  στου Ρέντη, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Αλέξη Χαρίτση και του αναπληρωτή τομεάρχη Ανάπτυξης Χάρη Μαμουλάκη, εξέφρασε «θλίψη και αγανάκτηση».

Όπως τόνισαν τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θλίψη γιατί υπάρχει οριστική υποχώρηση από την απαίτηση αποζημιώσεων από τη Siemens ενώ παράλληλα έκαναν λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας όπου εμφανίζεται η Πίτσος σαν να μην αποχωρεί από την Ελλάδα.

Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι

«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι…» ανταπάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλούμενος τις συμφωνίες του 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση της γερμανικής εταιρείας από την Ελλάδα.

Αναλυτικά η δήλωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση και Χάρη Μαμουλάκη έχει ως εξής:

«Οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης για την Πίτσος, προκαλούν θλίψη αλλά και αγανάκτηση. Θλίψη, γιατί αποδεικνύουν ότι η Πολιτεία υποχώρησε οριστικά από τη θεσμοθετημένη απαίτηση να αποζημιωθεί η χώρα μας για τα σκάνδαλα Siemens.

»Αλλά και αγανάκτηση, γιατί με άκρως προκλητικό τρόπο ο Υπουργός προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει την αποχώρηση της Πίτσος από την Ελλάδα, ως μη γενόμενη. Όσο όμως κι αν προσπαθεί, το μαύρο – άσπρο δεν γίνεται.

Μαύρη σελίδα στο δήθεν success story

»Και το γεγονός ότι η Πίτσος, έπειτα από ενάμιση και πλέον αιώνα στην Ελλάδα κι αφού άντεξε δυο παγκόσμιους πολέμους, οικονομικά κραχ και μνημόνια, μετέφερε την παραγωγή της στην Τουρκιά, θα αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα στο δήθεν success story της κυβέρνησης ΝΔ.

»Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Siemens – και παρά το ότι η πολυεθνική είχε αναλάβει με νόμο τη δέσμευση να επενδύσει στην Πίτσος, προκειμένου να αποζημιώσει τη χώρα μας για τα κακουργήματα της διαφθοράς στα οποία είχε εμπλακεί – η παραγωγή της Πίτσος μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

Επενδυτική απαξίωση

»Η παραπάνω απόφαση, υλοποιήθηκε με την ανοχή της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία ανέχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα τους τακτικισμούς της εταιρείας και δεν προχώρησε, ως όφειλε, στην εφαρμογή του σχετικού νόμου.

»Άξιο αναφοράς, αλλά και δείγμα της επενδυτικής απαξίωσης που υπάρχει σήμερα για την Ελλάδα, είναι και το γεγονός ότι η Siemens αρνήθηκε ακόμη και την ενοικίαση των εγκαταστάσεών της σε άλλους επιχειρηματίες που θα συνέχιζαν την παραγωγή της Πίτσος, εμμένοντας στην απόφαση της μεταφοράς στην Τουρκία».

Οι Γερμανοί είχαν συμφωνήσει να αποχωρήσουν από το 2017

«»Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι…» αυτή η παροιμία ταιριάζει ως απάντηση στην προκλητική σημερινή δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την «Πίτσος». Οι Γερμανοί σε όλες μου τις επαφές επικαλούντο διαρκώς την Συμφωνία αποχώρησης από την Ελλάδα που είχαν συμφωνήσει το 2017!» σχολίασε μέσω twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr