Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επικρίνοντας την κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη του μέτρου για τους άνω των 60 ετών και επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για τυχοδιωκτισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περίοδο της πανδημίας.

Σκοπίμως και τυχοδιωτικά δεν προτείνει κάτι

«Έπρεπε να έχουμε 100 νεκρούς κάθε μέρα για να καταλάβει ότι έπρεπε η ίδια να πάρει πρωτοβουλία, ώστε ένα μέρος των συμπολιτών μας να οδηγηθεί στο μόνο όπλο που έχει η ανθρωπότητα, όχι μόνο η Ελλάδα, απέναντι στον ιό που είναι το εμβόλιο;», διερωτήθηκε ο κ. Κοντονής αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης και τόνισε ότι «καλώς το πήρε το μέτρο, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση. Εάν το είχε λάβει στον κατάλληλο χρόνο, τότε θα είχαν σωθεί ζωές».

Στο πλαίσιο αυτό ο Σταύρος Κοντονής εξαπέλυσε μύδρους κατά του πρώην κόμματός του, με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ο πρώην υπουργός μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8» και ερωτηθείς για την κριτική Τσίπρα περί «αυταρχικότητας», αντέτεινε ότι το μέτρο δεν είναι αυταρχικό.

«Τόσο καιρό ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τους νεκρούς που έχουμε κάθε μέρα. Ποιο είναι το μέτρο; Ποια είναι η λύση στο πρόβλημα; Σκοπίμως και τυχοδιωκτικά δεν προτείνει κάτι. Όταν η κυβέρνηση λοιπόν παίρνει το μοναδικό μέτρο το οποίο μπορεί και πρέπει να λάβει, δηλαδή την υποχρεωτικότητα -και πρέπει να ασκηθεί κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν το έλαβε το μέτρο αυτό όταν έπρεπε και έχουμε εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα- έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για αυταρχισμό.

«Αυτό το πράγμα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει»

»Αυτό το πράγμα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει, τουλάχιστον σε πανευρωπαϊκή κλίμακα δεν έχει ξαναγίνει. Να γίνεται σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης το αυτονόητο και το ζήτημα της δημόσιας Υγείας. Οι παλινωδίες του σε σχέση με το ζήτημα αυτό είναι ενδεικτικές του τρόπου που ασκεί πολιτική. Τυχοδιωκτική πολιτική προς όφελος κομματικό», εξήγησε ο κ. Κοντονής

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι σε οποιονδήποτε βρίσκει μπροστά του να διαμαρτύρονται για οποιοδήποτε λόγο. Είναι μοναδικό αυτό το πράγμα που γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια. Και με τους κυνηγούς και με τους Οικολόγους. Και με τους αντιεμβολιαστές και με το εμβόλιο. Δεν υπάρχει αυτό στην Ευρώπη, δεν συμβαίνει πουθενά», είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει το μάτι» στους αντιεμβολιαστές και στους αρνητές, καθώς «επί ένα χρόνο έλεγε ότι το εμβόλιο δεν θα είναι αποτελεσματικό, μετά υποστήριζε ότι τα εμβόλια δεν φτάνουν, μετά έλεγε για ξεστοκάρισμα εμβολίων».

Δεν υπάρχει καμία σωτηρία

«Τι να πω;», διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι «κάποια στιγμή, ευτυχώς, η στάση του Ανδρέα Ξανθού που είναι σοβαρός, φαίνεται ότι λειτούργησε προς την αντίθεση κατεύθυνση. Είπαμε ότι “ευτυχώς σοβαρεύουν τα πράγματα”, γιατί μας ενδιαφέρει για το πολιτικό σύστημα να ακούγονται σοβαρές προτάσεις και τοποθετήσεις, αλλά επανήλθαμε τώρα στα ίδια», πρόσθεσε.

Ο κ. Κοντονής εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει σωτηρία καμία», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν εισπράττει τη φθορά που καταγράφει η κυβέρνηση εξαιτίας των πολιτικών και των ενεργειών της, αλλά καταγράφει και πτώση στις δημοσκοπήσεις.

«Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε πώς σκέφτονται, ούτε πώς ενεργούν. Είναι μια παρατεταμένη κατάσταση, η οποία δεν έχει καμία πολιτική εξήγηση. Απορώ γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που κατά καιρούς έχουν πει τα σωστά και τα πρέποντα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το εάν θα τεθεί στο μέλλον θέμα ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε χαρακτηριστικά: «είμαι εκτός ΣΥΡΙΖΑ και δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν, ας κάνουν ό,τι τους φωτίσει ο Θεός, ειλικρινά».

Ενδιαφέρουσες οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Ο ίδιος χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως η επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου επανέφερε στην ημερήσια διάταξη μια συζήτηση για το τι έγινε την κρίσιμη τριετία που η χώρα βρέθηκε στα βράχια της πτώχευσης και της χρεωκοπίας. Για το ζήτημα των συνεργασιών και ειδικότερα της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, είπε ότι παίρνει τοις μετρητοίς αυτά που λένε οι υποψήφιοι, «και τουλάχιστον οι τρεις που φέρονται ως επικρατέστεροι έχουν αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

«Θεωρώ ότι όπως είναι διαμορφωμένο το Σύνταγμά μας που δίνει ένα τριήμερο για το σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης, είναι δύσκολο να καταρτιστεί ένα κυβερνητικό πρόγραμμα. Με δεδομένο ότι θα γίνουν με την απλή αναλογική, εκτιμώ ότι θα πάμε σε διπλές εκλογές», υπογράμμισε.

Πηγή: in.gr