Το ζήτημα των συστηματικών προκλήσεων, στις οποίες προβαίνουν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της Καλύμνου, θίγει με παρεμβάσεις του, στον υπουργό Ναυτιλίας και τον Αρχηγό του Λιμενικού, ο Μάνος Κόνσολας, τονίζοντας ότι οι προκλήσεις αυτές στρέφονται εναντίον των Ελλήνων ψαράδων.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, στρέφονται εναντίον των Ελλήνων ψαράδων.

Απειλές στους ψαράδες της Καλύμνου από τουρκικά σκάφη δεν θα γίνουν ανεκτές.

Θα υπερασπιστούμε το δίκιο και τους…

Δημοσιεύτηκε από Μάνος Κόνσολας στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Ο Μάνος Κόνσολας ζήτησε την ενίσχυση της παρουσίας σκαφών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή, για να ενισχυθεί ταυτόχρονα και το αίσθημα ασφάλειας των ψαράδων, που έχουν δικαίωμα να ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μάλιστα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου προτείνει να εγκατασταθεί στην Κάλυμνο το ένα από τα δύο νέας τεχνολογίας περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος που παρελήφθησαν πρόσφατα.

«Δεν είναι ανεκτές»

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας:  « Απειλές και επιθετικές κινήσεις εις βάρος των ψαράδων της περιοχής δεν είναι ανεκτές. Όπως δεν είναι ανεκτή η τρομοκράτηση των Ελλήνων ψαράδων , που ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και η εκδίωξη τους.

Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα αυτών των πολιτών να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα απρόσκοπτα.

Το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο πεδίο της φρούρησης των θαλάσσιων συνόρων, της προστασίας της αλιείας στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr