Στις ενημερώσεις του Νίκου Χαρδαλιά ήταν στραμμένα σήμερα όλα τα βλέμματα, με τους πολίτες των περιοχών ανά τη χώρα να περιμένουν να μάθουν… τι θα τους ξημερώσει από αύριο, Σάββατο.

Ένα από αυτά που αποδεδειγμένα αφορά τους περισσότερους πολίτες είναι το τι θα γίνει με τα κομμωτήρια.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, από σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο τα κομμωτήρια θα μένουν ανοιχτά μόνο Δευτέρα με Παρασκευή και η προσέλευση των πολιτών σε αυτά θα γίνεται μόνο με ραντεβού. Το Σαββατοκύριακο θα παραμένουν κλειστά.

Στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές θα ισχύει ότι ίσχυε μέχρι και σήμερα. Το ίδιο θα ισχύει και στις «κίτρινες» περιοχές.

Τέλος, στις πέντε περιοχές, στις οποίες επιβλήθηκε lockdown τύπου Μαρτίου (πρόκειται για τις Θήρα, Μύκονο, Πάτρα, Αγ. Νικόλαο και Χαλκίδα) τα κομμωτήρια θα παραμείνουν κλειστά.

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν (σ.σ. εκ παραδρομής ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως θα είναι ανοιχτά και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, κάτι που όμως σύμφωνα με νέα ενημέρωση δεν ισχύει).

Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.

Στις παραπάνω περιοχές, το Σάββατο θα παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr