Με αφορμή την διάκριση του δήμου Χανίων  ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισημαίνει: “Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση παραλάβαμε το βραβείο για τη λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού μας Πλυντηρίου, μιας νέας κοινωνικής δομής για τα Χανιά, η οποία αφορά στους πλέον αδύναμους, παρέχοντάς τους την αυτονόητη πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό και την κάλυψη των βασικών αναγκών ατομικής υγιεινής.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν από τις πρώτες ενέργειές μας ως δημοτική αρχή και είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που οι συμπολίτες μας αγκάλιασαν και πλαισίωσαν τις παροχές της, αποδεικνύοντας το πόσο ανάγκη το είχε η κοινωνία μας. 

Ξεχωριστό μπράβο αξίζει και στην Αντιδήμαρχο, Ελένη Ζερβουδάκη, η οποία είχε την ιδέα, αλλά και την ευθύνη συγκρότησης και ολοκλήρωσης της δομής και όλο το προσωπικό, που εργάζεται για την ομαλή λειτουργία της” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, επισημαίνει: Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, που ο Δήμος μας βραβεύεται για τη δομή του Δημοτικού Κοινωνικού Πλυντηρίου, έργο το οποίο σχεδιάσαμε και παραδώσαμε πριν λίγο καιρό στη χανιώτικη κοινωνία.

Σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), υλοποιήσαμε αυτή τη σημαντική κοινωνική δομή, που έλειπε από τον Δήμο μας και απευθύνεται σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν τόσο με δωρεές όσο και με εργασία στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Η επιβράβευση των προσπαθειών μας αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο να συνεχίσουμε, με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του”.

Αξίζει να αναφέρουμε λίγα λόγια για την δράση αυτή. Το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Χανίων παρέχει εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες του, με δικαιούχους τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αστέγους, ρομά και ωφελούμενους των κοινωνικών προγραμμάτων (ΚΕΑ, ΤΕΒΑ, Κοινωνικό Παντοπωλείο) και όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, βάσει των κριτηρίων της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Εντός των εγκαταστάσεων του περιλαμβάνονται τα κοινωνικά λουτρά για την εξασφάλιση της ατομικής υγιεινής, η χρήση πλυντηρίων και στεγνωτηρίων, δημοτική ιματιοθήκη, πρόσβαση σε Η/Υ και τηλεόραση και διασύνδεση με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας και πρόνοιας.

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μια καθετοποιημένη δομή του δήμου Χανίων που έχει την ενσυναίσθηση να καταλαβαίνει τις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Να σημειώσουμε ότι η Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης “Bravo Sustainability Week 2021” είναι το ετήσιο ραντεβού όλων των Οργανισμών, που αναπτύσσουν υποστηρικτικές πρωτοβουλίες ως προς τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον, καθώς και των ενεργών πολιτών, που συμμετέχουν και συμβάλλουν στην επιτυχία και εξέλιξη των πρωτοβουλιών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr