Η ΚΝΕ διοργανώνει -σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα- διαδικτυακή συναυλία «ενάντια στον «τρομονόμο» στην τέχνη», «την ενσωμάτωση δηλαδή», όπως σημειώνει, «της αντιδραστικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία με τα γνωστά προσχήματα, με έννοιες- λάστιχο για «υποκίνηση της βίας και του μίσους» και με την επικίνδυνη αντίληψη για καταπολέμηση της «ριζοσπαστικοποίησης» οδηγεί στη φίμωση κάθε ριζοσπαστικού και προοδευτικού έργου».

Με τη σφραγίδα της ΕΕ

«Αυτά τα αντιδραστικά νομοθετήματα που έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ και των κυβερνήσεών της δε στοχεύουν μόνο στη λογοκρισία, αλλά και στη συγκάλυψη της πραγματικής βίας που ασκείται σε βάρος των λαών, δηλαδή της εκμετάλλευσης, της κοινωνικής αδικίας, των πολέμων, της προσφυγιάς, της εμπορευματοποίησης κοινωνικών αγαθών, της καταστροφής του περιβάλλοντος» προσθέτει η ΚΝΕ και τονίζει καταλήγοντας:

«Η τέχνη δεν αποτελεί δημόσια απειλή! Το «Bella Ciao», η «Guernica», ο «Επιτάφιος» του Γ. Ρίτσου, «η μπαλάντα του κυρ Μέντιου» του Κ. Βάρναλη και τόσα άλλα αριστουργήματα δεν πρόκειται να «απαγορευτούν» στην καρδιά και την ψυχή της νέας γενιάς!».

🎤 «Τα τραγούδια που δεν θα άκουγες ποτέ…»
📍 Διαδικτυακή συναυλία της ΚΝΕ ενάντια στον “τρομονόμο” στην τέχνη
Η ΚΝΕ…

Δημοσιεύτηκε από Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στις Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr