Επίσπευση του στόχου για μηδενισμό των καθαρών εκπομπών άνθρακα στη Γερμανία φέρνει η πρόσφατη απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου που απέρριψε ως αόριστο το προηγούμενο σχέδιο του Βερολίνου.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η χώρα θα πρέπει να πετύχει τη λεγόμενη κλιματική ουδετερότητα το 2045, αντί το 2050 όπως προέβλεπε το προηγούμενο σχέδιο.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιτύχουμε τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας ήδη από το 2045. Θα πρέπει να ληφθούν και να εφαρμοστούν επιπρόσθετα μέτρα για τον σκοπό αυτό» δήλωσε η Μέρκελ σε τηλεδιάσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU).

Δείτε επίσης: Γαλλία: Φιλόδοξος «πράσινος νόμος» περιορίζει τις πτήσεις και τα πλαστικά

Σύμφωνα με την καγκελάριο, ο κυβερνητικός συνασπισμός θέλει επίσης έναν πιο φιλόδοξο μεσοπρόθεσμο στόχο έως το 2030, συγκριτικά με το υφιστάμενο σχέδιο για μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 55%, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

«Θα εντείνουμε ξανά τις προσπάθειές μας για το έτος 2030 και θα αυξήσουμε τον στόχο μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στο 65%» ανακοίνωσε η Μέρκελ.

ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμμορφώνεται έτσι με την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με τον νόμο για την προστασία του κλίματος.

Την περασμένη εβδομάδα, οι δικαστές της Καρλσρούης υποχρέωσαν το νομοθετικό σώμα να διευκρινίσει τα επιμέρους μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής για την περίοδο μετά το 2030.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr