Τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, σχολίασε το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως αποτελούν «πρόκληση».

Ειδικότερα, ο Περισσός σημειώνει πως «λίγες ημέρες μετά από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, με θύματα εκατοντάδες αδικοχαμένους νεκρούς και αγνοούμενους, κι ενώ ακόμα δεν έχουν δοθεί από τις ελληνικές αρχές οι επιβαλλόμενες σαφείς απαντήσεις για τις πραγματικές συνθήκες του, είναι πρόκληση οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για την ‘επιτυχή ελληνική πολιτική φύλαξης των συνόρων’».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα εντείνει την καταστολή»

«Όσο για τον ‘αγώνα’ που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, έδωσε η Ελλάδα για την ‘καθολική συμφωνία’ των κρατών της ΕΕ στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της», σχολιάζει δηκτικά το ΚΚΕ, «σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εντείνει την πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού σε βάρος των ξεριζωμένων, που είναι το έδαφος για την γιγάντωση της δράσης των κυκλωμάτων διακινητών».

Και διαμηνύει ότι «απέναντί της, θα βρει την πραγματική μαχητική αντιπολίτευση του ΚΚΕ και τους κοινούς αγώνες Ελλήνων, μεταναστών εργατών και προσφύγων για την προστασία των δικαιωμάτων τους».

Πηγή: in.gr