Την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών και των εντολέων τους για το χτεσινό όργιο καταστολής στη Νέα Σμύρνη, ζητάει το ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Θανάση Παφίλη.

Κρατική τρομοκρατία και καταστολή

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής και χαρακτηρίζει απαράδεκτα τα γεγονότα αστυνομικής βίας σε βάρος κατοίκων της Νέας Σμύρνης.

Στο μεταξύ την Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα σωματεία και φορείς των νοτιανατολικών συνοικιών της Αθήνας διοργανώνουν με πρωτοβουλία του συνδικάτου οικοδόμων συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή.

Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Θέμα: Για την κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής με αφορμή τα απαράδεκτα γεγονότα αστυνομικής βίας σε βάρος κατοίκων της Ν. Σμύρνης

»Οι χθεσινές απρόκλητες επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων στη Ν. Σμύρνη, με ξυλοδαρμούς και προπηλακισμούς κατοίκων, περαστικών, ακόμη και οικογενειών με μικρά παιδιά, όπως προκύπτει και από τα σχετικά βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποτελούν ένα νέο σοβαρό κρίκο στην αλυσίδα της κλιμακούμενης κρατικής καταστολής.

Άσπρο μαύρο

»Είναι επίσης προκλητική η προσπάθεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω ανακοίνωσης της ΕΛΑΣ, να διαστρεβλώσει κατάφωρα τα χθεσινά γεγονότα, κάνοντας κυριολεκτικά το «άσπρο-μαύρο», και να ενοχοποιήσει τους κατοίκους, περιοριζόμενη στην αναγγελία σχετικής ΕΔΕ για την αποτρόπαιη αστυνομική βία, προκειμένου να κατευνάσει τις αυξανόμενες λαϊκές αντιδράσεις.

»Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη τόσο για τις επιθέσεις αυτές, όσο και συνολικά για την απογείωση της αστυνομικής βίας και αυταρχισμού, η οποία εκδηλώνεται καθημερινά, με -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων, ξυλοδαρμούς και προσαγωγές, και την οποία συνειδητά καθοδηγεί.

Σιγή νεκροταφείου

»Η καταστολή αυτή εκδηλώνεται στις συνθήκες της πανδημίας και ενώ η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, προωθεί και ψηφίζει σωρεία αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, που προκαλούν τη λαϊκή οργή, αγανάκτηση και κινητοποίηση. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο -καταδικασμένος στη συνείδηση της νεολαίας και του λαού- νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη. Την ίδια ώρα, προετοιμάζονται τα νομοθετικά τερατουργήματα στα εργασιακά και το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

»Αντί, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, να λάβει αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η κυβέρνηση φέρνει αντιλαϊκούς νόμους και εξαπολύει αστυνομικές δυνάμεις να ενοχοποιούν, να τρομοκρατούν και να επιτίθενται στον «εχθρό-λαό», προκειμένου να εκφοβίσει και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

»Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

– Πως τοποθετείται απέναντι στα χθεσινά απαράδεκτα γεγονότα αστυνομικής βίας σε βάρος κατοίκων της Ν. Σμύρνης, όπως και γενικότερα στην κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι στον «εχθρό-λαό»;

– Ποια ουσιαστικά μέτρα πρόκειται να λάβει, ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά όχι μόνο οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις απρόκλητες αυτές επιθέσεις, αλλά και όσοι έδωσαν τη σχετική εντολή.

– Ποια ουσιαστικά μέτρα πρόκειται να λάβει, ώστε να σταματήσει το όργιο της καταστολής και αστυνομικής αυθαιρεσίας;».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr