Πόσο πιθανό είναι να κοπεί το ρεύμα στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, λόγω οφειλών από τους λογαριασμούς ρεύματος; Αν ισχύουν όσα υποστηρίζει ο Δήμαρχος Μινώα – Πεδιάδας σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται πως υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης αναφέρει: «Νέα επιστολή για το θέμα της (μη) κάλυψης από την Πολιτεία του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των καταυλισμών σεισμόπληκτων.

Άλλη μία επιστολή, την τέταρτη κατά σειρά, απέστειλα στους εμπλεκόμενους υπουργούς για το θέμα της (μη) κάλυψης από την Πολιτεία του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των καταυλισμών σεισμοπλήκτων ζητώντας από τα συναρμόδια υπουργεία να λάβουν σχετικές πρωτοβουλίες.

Όπως αναφέρεται επίσης στην επιστολή: «Έως σήμερα, δεν έχει απαντηθεί από πλευράς της Πολιτείας το πως θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της κάλυψης των δαπανών: (α) σύνδεσης με το δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και (β) παροχής-κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των προσωρινών εγκαταστάσεων φιλοξενίας σεισμόπληκτων στο Δήμο Μινώα – Πεδιάδας, την ίδια στιγμή που ο Δήμος μας έχει γίνει το τελευταίο διάστημα αποδέκτης δεκάδων επιστολών οχλήσεων από τη ΔΕΗ ΑΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προκύψει από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας των παραπάνω εγκαταστάσεων και για το ενδεχόμενο διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταυλισμούς σεισμοπλήκτων».

Όπως επισημαίνω: «Οι οφειλόμενες δαπάνες σύνδεσης και κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των καταυλισμών σεισμοπλήκτων ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 316.188,02 €, ποσό για το οποίο ο Δήμος δεν διαθέτει τους ίδιους οικονομικούς πόρους για να το αποπληρώσει, ούτε υπάρχει η δυνατότητα – εν μέσω αυτής της δυσμενούς κατάστασης που έπληξε το Δήμο και τους ανθρώπους του – να μετακυλήσει το κόστος αυτό στο σύνολο των δημοτών μέσω των ανταποδοτικών τελών» και υπενθυμίζω ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα «ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί από το Αρκαλοχώρι, αμέσως μετά το σεισμό, ότι το Κράτος – θα αναλάμβανε την κάλυψη της εν λόγω αυτονόητης υποχρέωσης και της δαπάνης που αυτή συνεπάγετο προκειμένου ούτε ο Δήμος που επλήγη αλλά ούτε και οι σεισμόπληκτοι να επιβαρυνθούν με επιπλέον δαπάνες για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η προσωρινή φιλοξενία στους καταυλισμούς».

Πηγή: in.gr