Ως υποκριτική σχολίασε το ΚΙΝΑΛ την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ζητώντας την δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με δήλωση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου είναι αδιαμφισβήτητη θεσμική υποχρέωση της κυβέρνησης να ενημερώνει τη Βουλή, τα κόμματα και τους πολίτες όταν της κατατίθεται ανάλογο αίτημα.

Υφιστάμενη η υποχρέωση της κυβέρνησης

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρει ότι με αυτή την τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει από τη δύσκολη θέση την κυβέρνηση και αθωώνει τη ΝΔ.

Αναλυτική η δήλωση του Βασίλη Κεγκέρογλου έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση έχει αναντίρρητη και ήδη υφιστάμενη θεσμική υποχρέωση, που απορρέει από το Σύνταγμα, τους Νόμους και τον Κανονισμό της Βουλής:

1ον Να τηρεί την διαφάνεια και να καταθέτει στη Βουλή όλα τα στοιχεία που ζητούνται από τα κόμματα.

2ον Να ενημερώνει τους πολίτες για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εξέλιξη της πανδημίας και φυσικά για τις απόψεις των επιστημόνων που γνωμοδοτούν στα θεσμικά όργανα.

Βγάζει τη ΝΔ από τη δύσκολη θέση

Η κατάθεση τροπολογίας από το ΣYΡIZΑ για την τυπική νομοθέτηση μιας αδιαμφισβήτητης υποχρέωσης της κυβέρνησης -που δήθεν σήμερα δεν υπάρχει- βγάζει από τη δύσκολη θέση τον Π/Θ και τους υπουργούς του για την αδιαφάνεια με την οποία χειρίστηκαν μέχρι σήμερα πολλά ζητήματα και για την άρνησή τους να καταθέτουν τα έγγραφα και τα στοιχεία που ζητούνται στη Βουλή».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr