Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι θα συνεχίσει τη μάχη, μέσα και έξω από τη Βουλή, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

«Στηρίζει τον αγώνα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, των συνδικάτων, εντείνει την παρουσία του στους εργασιακούς χώρους, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για το πραγματικό περιεχόμενο και τις συνέπειες αυτού του νόμου», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε άτυπη ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας ότι «σπάζει την «σιωπή των αμνών», που επιχειρούν να επιβάλλουν τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση, μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Στο πλαίσιο αυτό:

  • Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συζήτησε με 30 Προέδρους Εργατικών Κέντρων σε όλη την χώρα.
  • Επισκέφθηκε το Αμαξοστάσιο του Ρέντη και συζήτησε με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Είχε τηλεδιάσκεψη με την Ομοσπονδία και τον Σύλλογο του υπουργείου Εργασίας, με αντικείμενο την πλήρη αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση.
  • Επίσης, το Κίνημα Αλλαγής διοργάνωσε ειδική τηλε-συζήτηση με θέμα «Η εργασία σε μετάβαση: Αξιοπρέπεια ή ισοπέδωση;», με εισαγωγική ομιλία της προέδρου και ομιλητές τον Γιάννη Παναγόπουλο/πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Άρη Καζάκο/καθηγητή ΑΠΘ, Σταύρο Κουτσουμπέλη/αντιπρόεδρο Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ, Γιώργο Ματζαβά/ασκ. δικηγόρο, Δίκτυο Νεολαίας, Γιώργο Μουλκιώτη/βουλευτή, υπεύθυνο Κ.Ο.

Το ΚΙΝΑΛ τονίζει πως συνεχίζει τις προσπάθειές του και μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου, καθώς και ότι είναι «αταλάντευμα μαζί με τον κόσμο της εργασίας και σε αυτή την κορυφαία μάχη».

Οι επόμενες κινήσεις:

  • Η πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, θα συζητήσει αύριο (σ.σ. Τρίτη 8/6) στις 11, με τους εργαζόμενους στο Κέντρο των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.
  • Θα είναι παρούσα, επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής, στην απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
  • Θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 13/06 το εργοστάσιο της ΕΑΒ και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr