Με αιχμές και επικρίσεις σχολίασε το ΚΙΝΑΛ τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στον Σκάι περί προοδευτικής κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας ανειλικρινή και εκ του πονηρού τα όσα είπε σχετικά με το θέμα αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

. «Όταν ο κ. Τσίπρας είχε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της προόδου και της αντιδραστικής συντήρησης επέλεξε το δεύτερο. Τον κ. Καμμένο και τον  κ. Παπαγγελόπουλο», επισημαίνει σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας ότι «είναι εκ του πονηρού και ανειλικρινή όσα λέει τώρα περί προοδευτικής διακυβέρνησης, επειδή είναι σε αποδρομή».

Το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι «για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις ΑΣΕΠ και Διαύγεια, που έγιναν από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας δεν τις ψήφισε και η ΝΔ προσπάθησε να τις καταργήσει».

Επίσης η Χαριλάου Τρικούπη επικρίνει τον κ. Τσίπρας επειδή «συνέχισε και σήμερα να κρατά ίσες αποστάσεις από τον κ. Καραμανλή, όπως και ο κ. Μητσοτάκης. Όσο για την Αξιοπιστία, την Διαφάνεια και την Αξιοκρατία, που επικαλείται ο κ. Τσίπρας, είναι όσα πολέμησε όταν κυβέρνησε».

Το ΚΙΝΑΛ διακηρύσσει ότι η δική του «σοσιαλδημοκρατική πρόταση δίνει λύσεις αξιοπρέπειας και προοπτικής για τον Ελληνικό λαό απέναντι στον αδιέξοδο λαϊκισμό».

Διαβάστε επίσης – ΚΚΕ σε Τσίπρα: Η προοδευτική κυβέρνηση πέρα από το ΚΙΝΑΛ, χωράει και φθαρμένα υλικά της ΝΔ;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Όταν ο κ. Τσίπρας είχε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της προόδου και της αντιδραστικής συντήρησης επέλεξε το δεύτερο. Τον κ. Καμμένο και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Εκ του πονηρού και ανειλικρινή όσα λέει τώρα περί προοδευτικής διακυβέρνησης, επειδή είναι σε αποδρομή.

»Όσο για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις ΑΣΕΠ και Διαύγεια, που έγιναν από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας δεν τις ψήφισε και η ΝΔ προσπάθησε να τις καταργήσει.

»Ο κ. Τσίπρας συνέχισε και σήμερα να κρατά ίσες αποστάσεις από τον κ. Καραμανλή, όπως και ο κ. Μητσοτάκης. Όσο για την Αξιοπιστία, την Διαφάνεια και την Αξιοκρατία, που επικαλείται ο κ. Τσίπρας, είναι όσα πολέμησε όταν κυβέρνησε.

»Η δική μας σοσιαλδημοκρατική πρόταση δίνει λύσεις αξιοπρέπειας και προοπτικής για τον Ελληνικό λαό απέναντι στον αδιέξοδο λαϊκισμό».

Πηγή: in.gr