Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι χαρακτήρισε σήμερα τη Συμφωνία του Μινσκ (μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και ΟΑΣΕ) «τον μοναδικό τρόπο» για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης και είπε ότι η Ουκρανία δεν θα πρέπει να είναι πεδίο ανταγωνισμού ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ο Γουάνγκ είπε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να καθίσουν κάτω και να κάνουν μια συζήτηση εις βάθος και να καταλήξουν σε έναν οδικό χάρτη και σε ένα χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ.

Η εθνική κυριαρχία, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα κάθε χώρας θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και να διαφυλάσσεται, σημείωσε ο ίδιος.

Οι ανησυχίες της Ρωσίας αναφορικά με την Ουκρανία πρέπει «να γίνουν σεβαστές» όπως και εκείνες των άλλων εμπλεκόμενων πλευρών που απειλούν να κλιμακώσουν την κρίση, εκτίμησε ο Γουάνγκ.

«Ολα τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις ανησυχίες τους και οι λογικές ανησυχίες της Ρωσίας πρέπει να γίνονται εξίσου σεβαστές και να λαμβάνονται υπόψη», είπε.

Πηγή: in.gr