Ένας από τους περιπλανώμενους ελέφαντες της Κίνας που ξεκίνησαν ένα ταξίδι ελευθερίας δίχως προορισμό πριν από περίπου ένα μήνα, γύρισε «σπίτι», στο δάσος απ’όπου είχε ξεκινήσει.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρμόδιοι έπιασαν και οδήγησαν πίσω στο καταφύγιο άγριων ζώων έναν ελέφαντα που είχε αποσπαστεί από το κοπάδι του και περιφερόταν μόνος.

Ο μοναχικός ελέφαντας ταξίδεψε χωρίς παρέα για 190 χιλιόμετρα, επιβιώνοντας με φαγητό που τού έδιναν οι κατά τόπους αρχές ή ακόμη και αναζητώντας τροφή μέσα σε χωριά.

Το 1,8 τόνων αρσενικό περιφερόταν κοντά σε κατοικημένες περιοχές και, επειδή αποτελούσε κίνδυνο για τους ανθρώπους, ελήφθη η απόφαση να το ναρκώσουν και να το μεταφέρουν στο «σπίτι» του.

Όταν πλέον απελευθερώθηκε στο δάσος, το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν μια βουτιά στο ποτάμι, σύμφωνα με την κυβέρνηση της επαρχίας Γιουνάν.

Στο μεταξύ, η υπόλοιπη αγέλη που συνεχίσει την περιπλάνησή της στο φαινομενικά αυτό ταξίδι χωρίς τέλος, παρακολουθείται στενά και επί 24ωρης βάσης από δεκάδες drones και εκατοντάδες εξειδικευμένους υπαλλήλους και αστυνομικούς.

Το κοπάδι των άγριων ασιατικών ελεφάντων κατέκτησε επάξια μια θέση στην παγκόσμια επικαιρότητα όταν, πριν από ένα μήνα, το έσκασε από το δάσος, ξεκινώντας το ταξίδι ελευθερίας στη νοτιοδυτική Κίνα, καλύπτοντας μια διαδρομή άνω των 500 χιλιομέτρων στη Γιουνάν μέσα από καλλιέργιες, χωριά και μεγαλύτερες πόλεις.

Με πληροφορίες από CNN

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr