Το γκολ που πέτυχε ο Φίλγκρουγκ ισοφαρίζοντας για την Γερμανία (1-1) στην αναμέτρηση των «πάντσερ» με τους Ισπανούς, ίσως αποδειχθεί υπερπολύτιμο στην προσπάθεια της ομάδας του Φλικ για πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ.

Χωρίς αυτό το γκολ στο φινάλε του αγώνα, η Γερμανία θα ήταν σε δυσχερέστατη θέση ενόψει της τρίτης αγωνιστικής του γκρουπ, αν και θα πρέπει να επισημάνουμε ότι και τώρα τίποτε δεν είναι εύκολο για τη γερμανική ομάδα.

Ασφαλώς και το ζητούμενο για τους Γερμανούς είναι η νίκη κόντρα στην Κόστα Ρίκα, στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου.

Σε μια τέτοια περίπτωση τα «πάντσερ» θα φτάσουν τους τέσσερις βαθμούς και αν η… λογική «εμφανιστεί» στο παιχνίδι της Ισπανίας με την Ιαπωνία (βλέπε νίκη των Ισπανών) τότε θα η Γερμανία θ’ αποφύγει το μεγάλο κάζο.

Σ’ έναν όμιλο όμως που η… λογική έχει πάει «περίπατο» δεν είναι δύσκολο να δούμε ένα φινάλε που φαντάζει αδιανόητο.

Υπάρχει λοιπόν και «σενάριο» το οποίο δεν θέλει ούτε να σκέφτεται η Γερμανία και δεν αναφερόμαστε στο ενδεχόμενο να μη νικήσουν τα «πάντσερ» την Κόστα Ρίκα.

Σε μια τέτοια περίπτωση η ομάδα του Φλικ θα είναι άξια της μοίρας της και χωρίς νίκη στο γκρουπ ασφαλώς και δεν θα μπορεί να πάρει πρόκριση.

Θα τερματίσει μάλιστα στην τελευταία θέση.

Το «σενάριο» που τρέμουν οι Γερμανοί αφορά τον αγώνα της Ιαπωνίας με την Ισπανία κι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο νίκης των Ιαπώνων.

Αν συμβεί αυτό, η Ιαπωνία φτάνει τους έξι πόντους (και θα είναι σίγουρα στην επόμενη φάση) ενώ η Ισπανία ακόμα και αν ισοβαθμήσει με τους Γερμανούς στους τέσσερις πόντους, θα πάρει το εισιτήριο λόγω διαφοράς τερμάτων, εκτός και αν ηττηθεί με μεγάλη διαφορά από την Ιαπωνία και η Γερμανία πετύχει μεγάλη νίκη (σε σκορ) επί της Κόστα Ρίκα.

Τούτη την ώρα, μετά από δυο ματς στον όμιλο η διαφορά τερμάτων της Ισπανίας είναι στο +7 (8-1) ενώ η Γερμανία είναι στο -1 (2-3) κι αυτή η διαφορά δεν είναι εύκολο να καλυφθεί στο «σενάριο» που προαναφέραμε.

Υπάρχει βλέπετε αυτό το 7-0 των Ισπανών επί της Κόστα Ρίκα στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Πολλά λοιπόν μπορούν να δουν τα μάτια μας στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου αλλά ένα είναι το σίγουρο.

Η Ιαπωνία έχασε απέναντι στην Κόστα Ρίκα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, καθώς αν είχε νικήσει θα ήταν ήδη στην επόμενη φάση, μετά τη νίκη της στην πρεμιέρα επί των Γερμανών.

Κι επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο κανείς να μην ξεχνά ότι έχει ελπίδες πρόκρισης και η Κόστα Ρίκα. Ναι, ναι μην το ξεχνά κανείς κι αυτό γιατί στο τέλος μπορεί να γίνει το έλα να δεις. Με πρόκριση Ιαπωνίας και Κόστα Ρίκα.

Μπορεί να φαντάζει απίθανο, αλλά αδύνατον δεν είναι…

Πηγή: in.gr