Στα δύο θα χωριστεί η χώρα τις επόμενες μέρες με βροχές σε κάποιες περιοχές και καλοκαιρινό καιρό σε άλλες.

Το Σάββατο, ωστόσο θα είναι μια βροχερή μέρα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και από την Κυριακή θα αρχίσει ο καιρός και πάλι να βελτιώνεται.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη, προβλέπονται βροχές κατά διαστήματα μέσα στη μέρα μέτριας έντασης στο Ιόνιο και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Το μεσημέρι προς απόγευμα, στα ορεινά κυρίως τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας θα σημειωθούν και καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε μια διαφορετική εικόνα, με ήλιο και λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα περισσότερο φθινόπωρο και από τη Στερεά Ελλάδα και νοτιότερα, περισσότερο καλοκαίρι.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση, θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 29-30 και τοπικά τους 31 σε περιοχές της Θράκης. Στους 33-34 βαθμούς στις νοτιότερες ηπειρωτικές περιοχές, θα παραμείνει η ζέστη. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα είναι σε υψηλά επίπεδα, 33-35 και τοπικά 36 στο Καστελόριζο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, βοριάδες στο Αιγαίο 3-5 και στα βόρεια και νότια τμήματα μέχρι 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Για την Αττική, περιμένουμε ήλιο με αραιές νεφώσεις. Στα δυτικά και βόρεια, το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανόν να βρέξει τοπικά. Η θερμοκρασία από 22-32 βαθμούς, με βορειοανατολικό άνεμο 3-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρέξει τοπικά μέσα στη μέρα. Ωστόσο το βράδυ προβλέπονται βροχές κατά τόπους ισχυρές όχι μόνο στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία από 21-29 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Παρασκευή περιμένουμε βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, από τη Μακεδονία μέχρι και τη Πελοπόννησο. Θα είναι διάσπαρτες και τοπικού χαρακτήρα.

Ωστόσο το μεσημεράκι και το απόγευμα θα ενταθούν και σημειωθούν και ισχυρές καταιγίδες κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στο Αιγαίο και θα φτάσει το μεσημέρι τους 27-30 βαθμούς. Οι άνεμοι στα πελάγη βοριάδες 4-6 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, με μπόρες, βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα με τα θερμόμετρα το μεσημέρι να δείχνουν 28-30 βαθμούς και οι βοριάδες θα διατηρηθούν σε παρόμοιες εντάσεις 4-6 μποφόρ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr