Το πλοίο «Euroferry Olympia» έχει πάρει φωτιά και ο ίδιος κοιμάται μέσα στο φορτηγό του. Όταν ξυπνάει συνειδητοποιεί πως είναι εγκλωβισμένος. Τα όσα ακολουθούν παραπέμπουν σε ταινία θρίλερ, με ευτυχή κατάληξη για τον ίδιο.

Η ζωή του κρεμόταν από μία κλωστή και η κάθε στιγμή ήταν κρίσιμη. Πρόκειται για τον 21χρονο Λευκορώσο οδηγό, ο οποίος κατάφερε να επιζήσει και το πρωί διασώθηκε από άντρες της ΕΜΑΚ.

Ένας νεαρός που επέδειξε ψυχραιμία σε μια κατάσταση εφιαλτική. Τα όσα περιέγραψε στους άντρες του λιμενικού καθηλώνουν.

«Έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου»

«Όταν ξέσπασε η φωτιά κοιμόμουν. Όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής αλλά δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού. Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν».

«Άκουγα συνέχεια θορύβους αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα που έγραφε ‘έξοδος κινδύνου’. Την ακολούθησα και κατάφερα να βγω από το σημείο που ήμουν» συμπλήρωσε.

Τα τρία στοιχεία που τον κράτησαν στη ζωή

Οι Λιμενικοί εκτιμούν πως τρία είναι τα στοιχεία που κράτησαν τον Λευκορώσο οδηγό στη ζωή:

  • Καταρχήν ότι βρισκόταν στο γκαράζ – 1 όπου δεν είχε εκδηλωθεί φωτιά. Είχε εκδηλωθεί ανάμεσα στο δεύτερο και στο τρίτο deck του πλοίου.
  • Το δεύτερο είναι πως τα γκαράζ σφραγίζονται αεροστεγώς με αποτέλεσμα να μην μπει μεγάλη ποσότητα καπνού στο εσωτερικό του.
  • Το τρίτο και εξίσου σημαντικό ήταν η ψυχραιμία του.

Πηγή: in.gr